Sari la conținut

Cum să-ți faci acasă batoane Bounty fără zahăr. Pline de nutrienți și cu puține calorii

Batoanele Bounty preparate acasă sunt un desert delicios și sănătos. Ingrendientele pe care le conțin sunt lăudate pentru beneficiile lor. Cacao combate Alzheimerul, mierea de albine întărește imunitatea, iar nuca de cocos ajută la slăbit și scade colesterolul rău.

Ingrediente (12 batoane):

  • 200g fulgi de cocos
  • 150ml crema de cocos
  • 6 lg miere de salcam (sau ce indulcitor natural preferati)
  • 100g unt de cacao
  • 25g cacao

Amestecam fulgii si crema de cocos cu 3 linguri de miere. Vom obtine o compozitie moale pe care o presam bine intr-o casoleta dreptunghiulara tapetata cu folie alimentara. O nivelam frumos si o introducem in congelator. Preparam glazura: topim untul de cacao la bain marie, adaugam pudra de cacao, cele 3 linguri de miere ramase si amestecam bine pana la omogenizare. Introducem glazura in frigider 10-15 min, pentru a avea consistenta ideala, de miere putin fluida. Taiem batoanele si le scufundam in glazura de ciocolata, le asezam pe o hartie cerata si le mai tinem putin la rece.

Sursa: madeline.ro. 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel