luni, martie 27, 2023

Din cauza poluării în marile orașe ale lumii, au apărut tot mai multe probleme de sănătate legate de piele, ochi, precum și de probleme respiratorii.

Poluarea aerului poate irita căile respiratorii, lăsându-I pe cei mai sensibili fără aer sau să prezinte alte simptome precum răceală sau tuse. Persoanele cu afecțiuni pulmonare anterioare pot simți o agravare a simptomelor lor, cum ar fi un atac de astm sau o acutizare a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC), potrivit timesofindia.indiatimes.com.

Te-ar mai interesa: Ce regretă oamenii înainte de moarte? Mărturiile c...

Există mai multe măsuri pe care le puteți lua pentru a preveni sau a minimiza impactul poluării aerului asupra plămânilor. Una dintre acestea este consumul de alimente care sunt benefice pentru o bună sănătate a plămânilor.

Turmeric

Turmericul este cunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare. Este bogat în antioxidanți și cu un conținut ridicat de proprietăți antiinflamatorii. Componenta curcuminei din turmeric ajută la curățarea tractului respirator și la stimularea sistemului imunitar pentru a lupta împotriva infecțiilor virale.

Semințele de in

Semințele de in sunt sănătoase pentru plămâni, dar și pentru inimă. Acestea sunt bogate în fitoestrogeni și acizi grași Omega-3, care pot ajuta în lupta împotriva reacțiilor alergice, cum ar fi cele cauzate de poluare. Acestea pot fi prăjite și consumate direct, sau adăugate în rețete precum fulgi de ovăz, boluri smoothie, salate etc.

Te-ar mai interesa: Tratament revoluționar pentru pacienții cu cancer ...

Busuioc

Acest superaliment poate ajuta la ameliorarea simptomelor legate de poluarea atmosferică. Le puteți fierbe în apă sau le puteți adăuga în ceaiul zilnic. Potrivit experților în sănătate, consumul regulat de suc de tulsi, (consultați medicul pentru doză) poate ajuta la eliminarea poluanților din tractul respirator.

Păstrarea unei plante de tulsi în casă este, de asemenea, benefică, deoarece planta generează mult oxigen și, de asemenea, absoarbe gaze nocive precum monoxidul de carbon, dioxidul de carbon și dioxidul de sulf.

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 martie – 2 aprilie. Se anunță no...

Coacăz indian

Un alt antioxidant puternic, bogat în vitamina C, amla ar trebui să facă parte din dieta ta zilnică. Îți stimulează imunitatea pentru a lupta împotriva infecțiilor. Atunci când alegeți amla, experții recomandă să optați pentru cele coapte și aurii, deoarece sunt mai hrănitoare, în comparație cu amla crudă, verde.

Legume cu frunze verzi

Odată cu debutul anului, legumele cu frunze verzi, precum spanacul, sunt din nou de sezon. Acest lucru face ca acesta să fie un moment excelent pentru a mânca saag și palak-paneer sau suc verde, deoarece spanacul, împreună cu alte legume cu frunze verzi, este bogat în antioxidanți. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea inflamației pulmonare. Aceste alimente combat radicalii liberi din organism, al căror exces poate fi dăunător pentru sănătate.

Te-ar mai interesa: Tratament inovator pentru pacientele cu cancer de ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private