vineri, iulie 1, 2022

Cum să vă îmbunătățiți răspunsul imun la vaccinul COVID-19?  Iată ce puteți face pentru a menține un stil de viață sănătos și pentru a vă îmbunătăți șansele unui răspuns imun mai bun la vaccin.

Un aviz guvernamental rus privind abținerea consumului de alcool timp de 45 de zile după primul vaccin a lăsat mulți oameni confuzi și i-a determinat să se gândească dacă alcoolul poate provoca sau nu un impact negativ asupra răspunsului la vaccin.

Te-ar mai interesa: Dieta Oanei Roman. A topit 25 de kilograme: „...

Potrivit unor experți din Marea Britanie, Rusia și SUA, se spune că alcoolul suprimă funcționarea imună și face o persoană incapabilă să dezvolte o imunogenitate adecvată după ce a primit doza de vaccin. Un studiu de cercetare privind consumul de alcool și vaccinarea a evidențiat faptul că alcoolul poate provoca inflamații la nivelul intestinului și poate modifica structura microbiomului, afectând potențial microorganismele care mențin sănătatea sistemului imunitar.

Consumul intens de alcool este, de asemenea, asociat cu alte câteva probleme de sănătate, inclusiv un risc crescut de boli de inimă, cancer și boli de ficat. Toate aceste studii și multe altele indică faptul că cel mai bine este să mențineți obiceiuri sănătoase înainte și după ce vă vaccinați.

Te-ar mai interesa: Boli pe care le poți lua de la câine. Dr. Romanesc...

Iată ce puteți face pentru a menține un stil de viață sănătos și pentru a vă îmbunătăți șansele la răspunsul imun la vaccinul COVID-19

  1. Stai departe de alcool și fumat

Consumul de alcool, fumatul sau răsfățarea cu alte practici nesănătoase trebuie evitate pentru a obține beneficiul maxim al vaccinului. Persoanele care au luat vaccinul trebuie să asigure un stil de viață sănătos și să evite consumul excesiv de alcool în timpul vaccinării.

  1. Dormi suficient

O altă modalitate de a vă asigura că sistemul imunitar este într-o formă perfectă pentru a profita la maximum de vaccinul COVID este să dormiți din plin.

Te-ar mai interesa: Durerea de sâni: Când ar trebui să te îngrijoreze,...

Un studiu, publicat în Jurnalul Internațional de Medicină Comportamentală, spune că cei care nu au dormit mai mult de cinci ore pe noapte până la vaccinul antigripal au făcut ca vaccinul să fie la jumătate la fel de eficient ca cei care au avut un somn adecvat. Același lucru se va aplica și vaccinului impotriva COVID.

  1. Exerciții regulate

A rămâne activ și a face mișcare este un alt mod de a vă asigura că corpul dumneavoastră este sănătos. Rămâneți în formă fizică și mențineți o greutate sănătoasă vă poate ajuta să reduceți riscul de boli cronice, ceea ce vă poate face mai susceptibil la orice complicații.

Te-ar mai interesa: Medicii au crezut că a murit la naștere. Anca Țurc...

  1. Mănâncă bine, mănâncă sănătos

Deși niciun aliment nu vă oferă un impuls imunitar imediat, consumul unei diete sănătoase poate ajuta la construirea unui sistem imunitar sănătos. Alimentele specifice, în special probioticele, pot juca un rol important în a vă menține sănătos. Asigurați-vă că aveți multe legume, fructe, cereale integrale, iaurt și alimente fermentate pentru a vă menține corpul hrănit.

 

 

Te-ar mai interesa: Zodia norocoasă în luna IULIE. Ne conectăm cu focu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private