Sari la conținut

Cum scapi de durerea de CAP, fără medicamente. 5 remedii de mare ajutor!

Durerile de cap

Durerea de cap este foarte frecventă, dar poate fi ameliorată fără medicație prin măsuri ușoare, cum ar fi plasarea de comprese reci pe cap, mai ales dacă cauza durerii de cap este stresul, dieta, oboseala sau anxietatea.

În majoritatea cazurilor, durerea de cap dispare cu măsuri simple, cu toate acestea, atunci când este constantă, nu se îmbunătățește în timp sau când este însoțită de alte simptome, cum ar fi febră, stare generală de rău și oboseală excesivă, este important să consultați un medic, astfel încât se efectuează examinări pentru a identifica cauza durerii și pentru a alege tratamentul adecvat.

Câteva sfaturi pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de cap fără a fi nevoie de medicamente sunt:

1. Puneți comprese calde sau reci pe cap

În funcție de cauza durerii de cap, utilizarea compreselor calde sau reci poate fi indicată pentru ameliorarea durerii. Compresa trebuie aplicată pe zona capului din regiunea în care se simte durerea, pe gât sau pe frunte timp de aproximativ 10 până la 20 de minute.

Compresa rece este indicată în general atunci când cefaleea este tipică migrenei sau migrenei, adică atunci când este constantă și, în unele cazuri, poate fi însoțită de alte simptome, cum ar fi sensibilitatea la lumină sau greața, de exemplu.

Compresa rece va ajuta la constricția vaselor de sânge din cap și la scăderea volumului de sânge din zonă, ameliorând durerea.

Pe de altă parte, comprese cu apă caldă sunt indicate atunci când durerea de cap este tensionată, adică este declanșată ca urmare a stresului. În acest caz, pe lângă încălzirea compresei, puteți face baie și în apă fierbinte, deoarece ajută la dilatarea vaselor de sânge și relaxarea corpului, ameliorând momentan durerea de cap.

Prin urmare, este important să identificați cauza durerii de cap pentru a determina dacă este mai bine să aplicați o compresă caldă sau rece.

2. Bea cafea

O ceașcă de cafea tare fără zahăr ajută și la combaterea durerilor de cap în mod natural, fiind utilă chiar și în caz de mahmureală.

Cu toate acestea, este important să știm care este toleranța persoanei la cofeină, deoarece, în unele cazuri, consumul de cafea poate crește durerea de cap, în cazul persoanelor care suferă de migrenă sau nu provoacă niciun efect.

3. Masarea capului

Folosind vârful degetelor, masează fruntea, ceafa și partea laterală a capului. Acest lucru va ajuta la mobilizarea circulației sângelui, reducerea durerii și relaxarea zonei.

4. Să dormi bine

O durere de cap poate fi adesea un indiciu că organismul are nevoie de odihnă, astfel încât să dormiți bine poate ajuta la ușurarea durerii de cap.

Pentru aceasta, este important să respectați ora de culcare, să evitați să stați la telefon sau să vă uitați la televizor. La fel, este important să creați un mediu liniștit, cu puțină iluminare, astfel încât somnul să fie stimulat și să poată atinge cea mai profundă fază.

5. Bea ceai de ghimbir

Dacă durerea de cap nu este vindecată prin pașii de mai sus, beți 1 ceașcă de ceai de ghimbir, deoarece are proprietăți analgezice și antiinflamatoare care ajută la ameliorarea durerii de cap.

Așezați doar 2 cm de rădăcină de ghimbir într-o ceașcă de apă, fierbeți 5 minute, strecurați, lăsați să se răcească și beți.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel