Sari la conținut

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen? Mihaela Bilic, 7 reguli de aur: Suntem tot mai sedentari, așa că trebuie să…

Burta
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Burta mare

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen? Mihaela Bilic, 7 reguli de aur: Suntem tot mai sedentari, așa că trebuie să…

Cu toate că dieta este extrem de importantă în momentul în care te hotărăști să scapi de grăsimea din jurul abdomenului, nu este suficientă. Din păcate, grăsimea de pe burtă nu dispare nici prin puterea gândului, nici prin diete drastice, nici prin înfometare, nici prin abdomene epuizante.

Medicii nutriționiști atrag atenția că, pentru a scăpa de stratul din jurul burții, e nevoie de mai multe lucruri, printre care „puţină ordine alimentară în ritmul meselor, în ceea ce priveşte cantitatea de mâncare pe care o punem în farfurie, dar şi asupra felului în care este preparată”.

Mihaela Bilic a prezentat șapte reguli de aur care te pot ajuta în acest sens.

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen? Sfatul nutriționiștilor

1. Scăpați din meniul zilnic preparatele ”grele”

Din categoria „preparatelor grele” fac parte cele gătite în mod tradiţional, cele care au multă grăsime şi conţin carne tocată, cum ar fi salata de boeuf, sarmale, şniţel, chiftele, sosuri cu smântână.

„Atunci când vreţi să scăpaţi de stratul adipos din jurul burţii trebuie să optaţi pentru variante dietetice: grătar sau cuptor, carne salbă, sos tomat, condimente şi ierburi aromatice”, subliniază dr. Bilic.

Cu cât mezelul este mai ieftin, cu atât este mai scăzut din punct de vedere nutritiv
Cu cât mezelul este mai ieftin, cu atât este mai scăzut din punct de vedere nutritiv

2. Renunțați la alimentele cu densitate calorică mare

Alimentele cu densitate calorică mare sunt cele care au calorii multe concentrate într-un volum mic. Este cazul mezelurilor, a caşcavalului, margarina, dulciurile şi fastfood-ul.

Aceste produse trebuie înlocuite cu produse care au densitate calorică mică şi volum mare, cum ar fi: carnea slabă, peştele, laptele, iaurtul, fructele şi legumele.

3. Cum scapi de grăsimea de pe abdomen? Încercați să aveți zilnic 3 mese principale

Este o regulă care disciplinează și ajută nu doar la eliminarea grăsimii din jurul burții, dar și la pierderea a câtorva kilograme. În momentul în care „sari” peste o masă, contrar a ceea ce se crede, nu vei reuși să slăbești, iar caloriile venite după sunt asimilate mai repede şi transportate instantaneu în grăsime de depozit.

„Efortul de digestie a alimentelor şi mâncatul lor la intervalul 4-5 ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii decât atunci când există o singură masă şi aceea seara”, spune medicul nutriţionist.

Mihaela Bilic, reguli de aur pentru un abdomen plat

4. Renunțați la carbohidraţi după ora 18.00

Când luați cina, evitați produse precum pâinea, pastele, orezul, fructele, cartofii sau mămăliga. După această oră organismul îşi încetineşte metabolismul şi nu mai poate consuma glucidele, aceastea transformându-se automat în grăsime.

Astfel, la ultima masă a zilei este indicat să mâncăm carne de orice fel, inclusiv peştele, şi cât mai multe legume. Din fericire, carbohidraţii pot fi incluşi în meniul micul dejun şi cel al mesei de prânz.

5. Cum scapi de grăsimea de pe abdomen? Reduceți atât porţiile, cât şi numărul de feluri de mâncare servite la o singură masă

„Pentru că suntem tot mai sedentari trebuie să renunţăm la succesiunea clasică: aperitiv, ciorbă, fel pricipal şi desert. Două feluri de mâncare sunt suficiente, iar ciorba trebuie să fie una dintre ele. Aceasta va umple stomacul fără un aport mare de calorii şi va asigura senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp”, a dezvăluit mendiul nutriţionist.

Medicul spune că pentru a scăpa de burtă trebuie să reducem cu 30% cantitatea de alimente din farfurie.

de ce este zahărul nociv

6. Spuneți ADIO zahărului!

Acest ingredient conţine foarte multe calorii goale, fără un aport de nutrienţi.

„Datorită vitezei cu care se absoarbe în sânge determină o secreţie crescută de insulină, hormon care stochează suplimentar grăsimea la nivelul abdomenului”, a explicat Mihaela Bilic.

Ca alternativă, pentru persoanele care nu pot renunţa la desert pot opta pentru o salată de fructe.

7. Spuneți ADIO alcoolului!

Băuturile alcoolice au capacitatea de a reduce arderea grăsimilor de depozit şi favorizează transformarea caloriilor alimentare în ţesut adipos. Berea este şi ea pe lista alimentelor interzise atunci când intenționați să scăpați de burtă.

„Majoritatea băutorilor de alcool au un surplus ponderal provenit atât din caloriile proprii alcoolului, cât şi din aportul generos de alimente grase şi sărate care merg bine cu alcoolul”, spune nutriţionista.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel