Cum scapi de răceală fără medicamente! Profesorul Dulcan: Eu asta fac și am reușit de multe ori

Profesorul Dulcan a dezvăluit cum poți scăpa de răceala fără medicamente. Metoda este extrem de simplă și necesară în această perioadă, în contextul în care numărul virozelor este în creștere.

Tot ce trebuie să faci este să crești temperatura corpului și să nu îi mai dai posibilitatea acestui virus să se înmulțească, spune Dumitru Constantin Dulcan.

„Ce înseamnă a răci? Înseamnă că sunt expus unui curent de aer rece, că am fost surprins de o modificare de vreme îmbrăcat mai subțire și atunci înseamnă că temperatura periferică a corpului meu scade.

Dacă scade, atunci sunt vulnerabil față de un virus. Virusul este o moleculă de ADN, nu are materialul prin care să se înmulțească, pătrunde în celula umană, folosește materialul celulei, deci citoplasma, și se înmulțește în câteva ore destul de rapid.

Dacă reușim imediat după ce am stat în frig să ne creștem temperatura corpului, din experiența mea, dacă reușești să faci în primele ore lucrul ăsta pur și simplu eviți o răceală. Poți să faci un duș fierbinte, să dai drumul la căldura de la mașină. Totul este să crești temperatura și să nu îi mai dai posibilitatea acestui virus să se înmulțească. Eu asta fac și am reușit de multe ori.

Mi s-a întâmplat rar să nu pot face asta când am fost contact cu cineva și am luat o viroză fără să știu. Ea a lucrat fără să fiu conștient, să pot să iau niște măsuri de protecție”, a explicat Constantin Dulcan la Etno Tv.

Ce putere incredibilă au mintea și sufletul

Prof. Dr. Constantin Dulcan, medic neurolog, psihiatru și cercetător în domeniul conştiinţei, a explicat ce putere incredibilă au mintea și sufletul atunci când vrem să ne vindecăm de boli grave.

„In functie de semnificatia lor, gandurile, cuvintele, emotiile, sentimentele, sunt procesate in arii diferite din creier. Daca ii spui unui om – Te iubesc – atunci lobul frontal stang preia informatia mai mult decat lobul frontal drept.

Daca invers, ii spui – Te urasc – aceasta informatie este trimisa de doua, de 4 ori mai incet catre lobul frontal drept si nu in cel stang, ca si cum creierul ar refuza pur si simplu aceasta stigmatizare. Asta este valabil pentru toate sentimentele pe care le putem avea.

Gandirea pozitiva inseamna iubirea, compasiunea, empatia, credinta, calmul, iertarea, optimismul. Iubirea, stim ca este una dintre prerogativele, daca vreti, porunca esentiala a lui Iisus.

Dar poate ca noi suntem prea moderni sa mai spunem ca ne iubim semenii. Haideti sa spunem macar: ne acceptam semenii.

Iisus aduce doua lucruri pe care nu le-a adus niciunul dintre invatatorii lumii, din acest motiv pentru mine este de departe cel mai mare invatator al lumii, pentru ca el este singurul care aduce porunca iubirii si a iertarii. Iubirea inseamna iertare. Neiertarea inseamna razboi, conflict, moarte.

Daca, spre exemplu, vrei sa-ti vindeci o boala, fara optimism nu faci nimic. Iata de ce este asa de important.

TOATE ACESTE SENTIMENTE DEVIN HORMONII BUNEI DISPOZITII

DIN PUNCT DE VEDERE BIOCHIMIC, TOATE ACESTE SENTIMENTE DEVIN HORMONII BUNEI DISPOZITII: DOPAMINA, ENDORFINE, OXITOCINA. ACEASTA DIN URMA A FOST NUMITA MOLECULA INTELEPCIUNII SI A MORALEI.

Molecula oxitocina intervine in relatia dintre mama si fiu, pentru ca imediat ce s-a nascut copilul, secretia de oxitocina devine prevalenta si astfel intensitatea iubirii pentru nou-nascut este foarte mare.

Oxitocina este prezenta, de asemenea, intr-un cuplu de indragostiti, intr-o prietenie. In intelegerea semenilor nostri, in starile de pace, de liniste, oxitocina este neuro-hormonul care mediaza aceste lucruri la nivel de sinapse, un lucru extrem de impotant.

Gandirea pozitiva determina intarirea sistemului imunitar, favorizeaza neurogeneza, mareste energia vitala, creste longevitatea si aduce un tegument frumos si sanatos.

STRESUL, FURIA, REDUC SUBSTANTIAL NUMARUL DE NEURONI SI NE TREZIM MAI TARZIU CA NU MAI STIM CUM NE CHEAMA

Toate guvernele dictatoriale din lume isi stapanesc oamenii prin frica. Ce rost credeti ca au toate aceste vesti nefericite care se propaga tot timpul?

Se scumpeste lumina, la iarna o sa fie frig, o sa bata vantul… Cine ii invata pe acestia sa prezinte astfel de stiri, de unde vin ordinele acestea? Cei mai multi oameni se imbolnavesc din cauza stresului.

Gandirea negativa inseamna ura, invidia, lacomia, furia, rautatea, indoiala, pesimismul, depresia, frica, mania, furia.

Acestea inseamna altceva d.p.d.v. biochimic, si anume hormonii de stres adrenalina, nonadrenalina si cortizol. Cand se adauga testosteron se ajunge deja la violenta.

Acestia se gasesc in cantitate normala, dar in stare de stres secretia lor este excesiva. Cortizolul intretine hipertensiunea si tahicardia.”, a spus prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan.

 

Recent Posts

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

3 minute ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

o oră ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

2 ore ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

2 ore ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

3 ore ago

Citeste si: