vineri, mai 27, 2022

Organismul uman are nevoie de colesterol pentru a supraviețui. Totuși, există două tipuri de colesterol, cel LDL și cel HDL. Colesterolul HDL este cel sănătos, benefic pentru organism.

Colesterolul LDL, pe de altă parte, poate duce la o multitudine de probleme de sănătate.

Acumularea acestuia în interiorul vaselor de sânge declanșează tot felul de afecțiuni cardiovasculare și blocaje care pot fi chiar letale.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

Astfel, este indicat să renunți la stilul de viață nesănătos și să faci cât mai multe eforturi pentru a reduce colesterolul LDL.

Alimente pentru reducerea colesterolului

Cele mai importante alimente pentru reducerea colesterolului sunt cerealele integrale, precum ovăzul sau orzul. Acestea contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare datorită fibrelor solubile pe care le furnizează. Un bol de ovăz mâncat la micul dejun asigură jumătate din cantitatea de fibre solubile necesare într-o zi.

Batoanele de cereale conțin steroli și stanoli reduc capacitatea organismului de a absorbi colesterolul din alimente. Doar două grame de sterol sau stanoli din plante consumate zilnic pot reduce cu aproximativ 10% colesterolul LDL.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

Fasolea și lintea sunt foarte bogate în fibre solubile dau senzația de sațietate. De aceea acestea sunt folosite de persoanele care vor să slăbească, fiind niște alimente foarte versatile.

Colesterolul LDL poate fi redus, în mod eficient, cu ajutorul gustărilor snătoase. Alunele, nucile și migdalele pot reduce ușor colesterolul LDL deoarece conțin și alte substante nutritive care protejează inima.

Te-ar mai interesa: Cum un simplu epilat te poate îmbolnăvi de HPV? Me...

Cu siguranță, uleiurile vegetale se află pe lista celor mai bune remedii pentru reducerea colesterolului., din rapiță sau floarea soarelui, sub formă crudă, neprăjită, contribuie la reducerea LDL.

Strugurii, citricele, merele și căpșunile sunt bogate în pectină, o fibră solubilă care scade colesterolul LDL, notează BZI.

Consumul de carne de pește de două-trei ori pe săptămână poate reduce colesterolul LDL prin furnizarea de grăsimi de tip omega 3 care scad LDL-ul și echilibrează nivelul colesterolului sănătos HDL.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni nu pot râgâi? Poate fi tratată a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private