Cum scazi colesterolul în mod natural? Alimente benefice

Din cuprinsul articolului

Organismul uman are nevoie de colesterol pentru a supraviețui. Totuși, există două tipuri de colesterol, cel LDL și cel HDL. Colesterolul HDL este cel sănătos, benefic pentru organism.

Colesterolul LDL, pe de altă parte, poate duce la o multitudine de probleme de sănătate.

Acumularea acestuia în interiorul vaselor de sânge declanșează tot felul de afecțiuni cardiovasculare și blocaje care pot fi chiar letale.

Astfel, este indicat să renunți la stilul de viață nesănătos și să faci cât mai multe eforturi pentru a reduce colesterolul LDL.

Alimente pentru reducerea colesterolului

Cele mai importante alimente pentru reducerea colesterolului sunt cerealele integrale, precum ovăzul sau orzul. Acestea contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare datorită fibrelor solubile pe care le furnizează. Un bol de ovăz mâncat la micul dejun asigură jumătate din cantitatea de fibre solubile necesare într-o zi.

Batoanele de cereale conțin steroli și stanoli reduc capacitatea organismului de a absorbi colesterolul din alimente. Doar două grame de sterol sau stanoli din plante consumate zilnic pot reduce cu aproximativ 10% colesterolul LDL.

Fasolea și lintea sunt foarte bogate în fibre solubile dau senzația de sațietate. De aceea acestea sunt folosite de persoanele care vor să slăbească, fiind niște alimente foarte versatile.

Colesterolul LDL poate fi redus, în mod eficient, cu ajutorul gustărilor snătoase. Alunele, nucile și migdalele pot reduce ușor colesterolul LDL deoarece conțin și alte substante nutritive care protejează inima.

Cu siguranță, uleiurile vegetale se află pe lista celor mai bune remedii pentru reducerea colesterolului., din rapiță sau floarea soarelui, sub formă crudă, neprăjită, contribuie la reducerea LDL.

Strugurii, citricele, merele și căpșunile sunt bogate în pectină, o fibră solubilă care scade colesterolul LDL, notează BZI.

Consumul de carne de pește de două-trei ori pe săptămână poate reduce colesterolul LDL prin furnizarea de grăsimi de tip omega 3 care scad LDL-ul și echilibrează nivelul colesterolului sănătos HDL.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

8 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

8 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

9 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

9 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

10 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia