luni, iunie 1, 2020

După ce în Statele Unite ale Americii au fost raportate sute de îmbolnăviri, cauzate de țigările electronice, iată că și românii cad victime. Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” , din Timișoara spune s-au întâlnit cu astfel de cazuri, dificil de tratat. 

„Practic am luptat pentru a le salva viața. E cu atât mai trist cu cât este vorba de oameni tineri, vârsta medie fiind de 45-47 de ani. Pentru una dintre paciente am cheltuit bugetul unei întregi secții ca să o salvăm”, a declarat directorul medical al unității sanitare, conf. dr. Cristian Oancea, medic primar pneumolog, pentru renasterea.ro. 

Citește și:

Cei trei pacienți care au avut de suferit de pe urma utilizării țigărilor electronice au prezentat diagnosticul de bronhopneumonie severă. „Plămânii lor erau albi și prezentau insuficiență respiratorie acută. Au necesitat oxigenoterapie, erau la limită să fie intubați și să-i pierdem”, a explicat conf. dr. Cristian Oancea.

Potrivit acestuia, bolnavii au necesitat internare în spital pe parcursul a trei-patru săptămâni, iar după circa o lună, prezentau recăderi (revenire a bolii), fiind nevoie de o nouă spitalizare.

Parteneri