joi, mai 6, 2021

În timp ce pandemia de coronavirus se extinde la nivel global, cercetătorii află tot mai multe informații despre cum acest agent patogen poate influența organismul uman. Astfel, pe când unele persoane

se confruntă cu forme ușoare de boală, se pare că un număr de pacienți manifestă Covid-19 de lungă durată. Care sunt semnele timpurii ale unei recuperări lente?

Un studiu recent, realizat de cercetătorii de la Kings College London, a determinat simptomele care anunță o recuperare îndelungată. Potrivit Digi World, persoanele care se confruntă cu oboseală, dureri de cap, dificultăți de respirație, voce răgușită și dureri musculare au intrat în atenția studiului și manifestă Covid-19 de lungă durată.

Studiul a arătat că vindecarea necesită o perioadă mai îndelungată de timp pentru persoanele care manifestă

cel puțin 3 dintre aceste simptome. Cu toate acestea, specialiștilor le este greu să stabilească amploarea descoperirilor, întrucât pacienții se tratează, de cele mai multe ori, în această circustanță individual.

Astfel, studiul se bazează pe date directe de la pacienții Covid-19. Aceștia au introdus, pe perioada recuperării lor, informații zilnice despre evoluția simptomatologiei. Se pare că persoanele care nu raportează o ameliorare a sănătății după 4 săptămâni de la infectare manifestă Covid-19 de lungă durată, sau „long Covid”.

Dintre cei 4000 de pacienți care au participat la studiu,

190 de persoane au declarat că nu se simțeau bine nici după 8 săptămâni de la infectare, confruntându-se cu simptome persistente. Și mai mult de atât, 100 de pacienți din cadrul cercetării au raportat că după 12 săptămâni de la infectare încă prezentau simptome specifice bolii.

De cele mai multe ori, persoanele care manifestă Covid-19 de lungă durată experimentează oboseala persistentă și durerile de cap.

„Știm că oboseala este o componentă uriașă, așa că mă bucur foarte mult că cercetările lor au surprins acest lucru”, a declarat Natalie Lambert, profesor asociat de medicină din cadrul

Universiății din  Indiana, pentru Business Insider.

Astfel, persoanele care manifestă 3 dintre simptomele menționate anterior sunt susceptibile unei forme de boală care necesită o recuperare îndelungată. Specialiștii susțin că simptomatologia din primele zile poate oferi indicii asupra perioadei de vindecare.

Ultimele stiri

Parteneri