joi, decembrie 9, 2021

Rodica Paléologue, românca devenită model la Paris, la vârsta de 60 de ani, s-a născut într-o mică localitate din Bărăgan, acolo unde a fost deportată de regimul comunist împreună cu familia.

În adolescență avea deja grijile unui deținut politic, dar a reușit să studieze limbile clasice. Acum 30 de ani a cerut să plece în Franţa. Astfel, dintr-o fetiţă refugiată îmbrăcată în rochii pătate din cauza colbului din Bărăgan, a ajuns expert în limbi străine, muzeograf la Luvru şi coordonatoarea colecțiilor de carte în limba română de la Biblioteca Națională a Franței.

Te-ar mai interesa: Bill Gates prezice finalul pandemiei, în ciuda var...

Este o profesiune care mi-a dat dreptul, posibilitatea şi obligaţia să fac şi cercetare ştiinţifică”, spune ea.

Aproape 25 de ani a stat printre volume scrise în limbi moarte, precum latina, sanscrita şi greaca veche.

„Frumuseţea m-a obligat să fac studii înalte ca să dovedesc că nu sunt doar frumoasă”, spune Rodica von Buta.

Viaţa i s-a schimbat în 2011, când directorul artistic al unei renumite case de modă i-a propus să devină imaginea unui brand de lux. Atunci a devenit “Rodica von Buta”, manechin parizian.

După mai mulţi ani petrecuţi în capitala europeană a modei, s-a întors în ţară și a dezvăluit trucurile care o ajută să se mențină. „In ritualurile mele de frumusete intra mentalul, sufletul si corpul. Auto-depasirea. Mens sana in corpore sano. Muzica clasica si opera, sau jazz si muzica de camera, in functie de momentul zilei. Stirile. Ma inscriu in traiectoria zilei, ma simt prezenta, ceea ce imi da un sentiment de siguranta.

Te-ar mai interesa: Vaccinarea anti-COVID va deveni obligatorie și în ...

Nu prea fac sport, dar meseria de model implica exercitiul fizic. Adaug mersul pe jos si imi rezerv o zi pe saptamana de stat in casa. Incerc sa fiu din cand in cand cu mine insami. In alimentatie aplic principiul mostenit de la familie: putin si bun. Nu fac nicio cura de slabire. Ma hranesc cand mi-e foame. In farfurie, alimente colorate si variate, sursa de polivitamine si alte oligoelemente”, a marturisit romanca fotomodel la 60 de ani, potrivit adevarul.ro.

Te-ar mai interesa: În ultimii doi ani au fost înregistrate peste 160 ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri