Sari la conținut

Cum se poate obține scăderea tensiunii, fără medicamente. Un medic cardiolog spune care sunt secretele

Hipertensiune arteriala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum sa scazi rapid tensiunea arteriala

Cum se poate obține scăderea tensiunii, fără medicamente. Un medic cardiolog spune care sunt secretele

Potrivit medicului cardiolog Beth Abramson, hipertensiunea arterială poate fi cauzată de factori precum genetica, fumatul, diabetul și lipsa activității fizice. Dar se poate scădea, fără medicamente. Există câteva secrete simple de care trebuie să ți cont.

Dietei DASH poate reduce tensiunea arterială

Încorporarea elementelor dietei DASH poate reduce tensiunea arterială ridicată, iar exercițiile fizice de trei ori pe săptămână pot scădea riscul de hipertensiune arterială, potrivit dr. Beth Abramson, citată de Yahoo Health.

Potrivit CDC, poate crește riscul de atacuri de cord și boli de inimă, așa că este important să fie ținută sub control, fie că este vorba de medicamente sau de schimbări în stilul de viață.

„În ciuda a ceea ce cred oamenii, ei nu își pot simți tensiunea arterială și deci este un ucigaș tăcut”, a spus dr. Beth Abramson, cardiolog la Colegiul American de Cardiologie.

Ea a spus că este important ca oamenii să-și verifice tensiunea arterială cel puțin o dată pe an, la medic.

Dr. Abramson a spus și cum pot fi căzute nivelurile crescute ale tensiunii arteriale fără medicamente:

Sport

„Exercitul fizic și activitatea pot scădea tensiunea arterială mai bine decât multe dintre medicamentele bazate pe dovezi”, a spus dr. Abramson.

Medicul cardiolog recomandă exerciții fizice timp de 30 de minute, de trei ori pe săptămână. Acest obicei va reduce tensiunea arterială în decurs de câteva luni. Pentru a fi eficient, exercițiul fizic poate include orice te face să transpiri, fiindcă acest tip intens de exerciții fac parte dintre exercițiile cardio.

„Mersul rapid, de exemplu, poate face o diferență enormă.”, a spus cardioloaga. Și a adăugat că este obligatoriu de trei ori pe săptămână, minim. „Cu cât faci mai multă activitate fizică, cu atât este mai probabil să menții controlul tensiunii arteriale.”

Un studiu a arătat că exercițiile fizice de la 30 la 60 de minute pe săptămână au scăzut tensiunea arterială, iar exercițiul timp de 61 până la 90 de minute a redus-o și mai mult.

Ești supraponderal, slăbește

„Să slăbești, chiar și până la 10 kilograme dacă ești supraponderal, poate însemna foarte mult în controlul tensiunii arteriale”, a spus dr. Abramson.

Trial of Hypertension Prevention, unul dintre cele mai mari studii privind hipertensiunea arterială, a constatat că pierderea a aproximativ 4,5 kilograme a dus la scăderea tensiunii arteriale. Dintre persoanele monitorizate în studiu, 42% nu au mai avut hipertensiune arterială după ce au slăbit.

Redu consumul de alcool și de sare

Există o asociere directă între băutură și tensiunea arterială, a spus dr. Abramson. „Dacă oamenii beau două-trei băuturi pe zi, tensiunea arterială va crește”. Prin urmare, reducerea consumului de alcool va ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Consumul excesiv de alcool în weekend va avea, de asemenea, un efect asupra nivelului tensiunii arteriale.

Studiul Trial of Hypertension Prevention a constatat că a fost o modalitate eficientă de a reduce hipertensiunea, chiar dacă pierderea în greutate nu a avut loc.

Unii oameni pot suferi de sensibilitate la sare, de aceea, pentru aceste persoane, reducerea consumului de sare poate fi deosebit de importantă. Jumătate dintre persoanele cu hipertensiune arterială au sensibilitate la sare, conform American Heart Association.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: