sâmbătă, iunie 10, 2023

Cum se pregătesc vedtele pentru Paște! Sofia Vicoveanca: „Eu așa m-am obișnuit de copil și ce am învățat, nu uit!”

Ca orice român, Sofia Vicoveanca, una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară, respectă cu strictețe tradițiile din Săptămâna Mare. Are anumite obiceiuri pe care le „poartă” în suflet, încă de când era copil.


Sofia Vicoveanca, despre o viață sănătoasă la 82 de ani

Sofia Vicoveanca este credincioasă și ține postul Paștelui, motiv pentru care împărtășania este nelipsită! În această perioadă, vedeta respectă întocmai tradițiile.

„Normal că țin post, mâine mă duc să mă împărtășesc! Fiecare face cum simte, cum crede, asta ține de suflet! Eu așa m-am obișnuit de copil și ce am învățat, nu uit!

Chiar dacă vreau să mă adaptez vremurilor nu renunț! Eu am grijă de mine! Pentru post, fără grăsimi, fără lapte, fără unt, care nici nu există până după sărbători”, a mărturisit Sofia Vicoveanca, potrivit stirilekanald.ro.

Sofia Vicoveanca este, de asemenea, o gospodină desăvârșită. Aceasta a dezvăluit ce ingredient secret folosește la ciorbă.

Rețeta autentică este moștenită de la bunica ei și nu se mai găsește nicăieri. Sofia Vicoveanca a dezvăluit secretul pentru care ciorba este atât de gustoasă. Ea i-a sfătuit pe toți să bea borș acru pe stomacul gol, înainte de a mânca.

„Nepoata din clasa a 12-a și cea studentă în anul I la Geologie, mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură. Vă spun rețeta. Se pun toate ingredientele, legumele, cărnița, la fiert, dar separat fac eu așa ceva! Este un borș acru. Se pune la fiert sfeclă roșie rasă prin răzătoare, cu o tijă de la leuștean, tijă de la mărar, de la pătrunjel și se mai pune și sare după gust.

Se fierb toate până când zeama se face roșie, aproape neagră de la sfecla roșie. Aceasta se strecoară în cirobă atât cât o gusti, cât trebuie de acră, restul, ce rămâne din zeamă, se strecoară și se pune într-o sticluță la frigider și se bea înainte de masă câte un păhăruț ca cel de țuică, pe nemâncate. E foarte sănătos!”, a mărturisit Sofia Vicoveanca.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private