Sari la conținut

Totul despre variola maimuței. Cum se transmite? Dr. Adrian Marinescu: Prin fluidele corporale

​Variola maimuței este o afecțiune virală detectată în câteva țări europene și în SUA. Este o boală pentru care nu există, în acest moment, tratament specific și nici vaccin pentru prevenirea ei. Infecția cu acest virus se face prin fluidele corporale. De la om la om.

Totul despre variola maimuței. Cum se transmite? Dr. Adrian Marinescu: Prin fluidele corporale

Variola maimuței, explicată de Dr. Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balş, a explicat cum se transmite variola maimuței. Medicul spune că de obicei pacienții fac forme ușoare ale bolii, ar românii nu ar trebui să intre în panică.

„Transmiterea se face prin fluidele corporale. De la om la om se face extrem de rar, cele mai multe forme sunt forme ușoare. Aceste alerte ne arată că autoritățile intră mult mai repede în funcţiune, medicul va ști că trebuie să ia în calcul și posibilitatea, nu înseamnă că intră în panică sau că o să avem nu știu câte cazuri în România”, a declarat dr. Adrian Marinescu la Pro Tv.

 Dr. Adrian Marinescu: Se trensmite prin fluidele corporale

Adrian Marinescu susține și că alerta la nivel european privind cazurile de variola maimuței este, de fapt, o modalitatea, de a atrage atenția medicilor să analizeze atent simptomele și ia în calcul această boală atunci când trebuie să stabilească diagnosticul și au exclus alte posibile boli mai des întâlnite în rândul populației.

„Cred că e important ca atunci când pleci de la o alertă OMS să faci la fel ca la hepatita cu cauză necunoscută. Să știi că atunci când ai o simptomatologie care se aseamănă cu gripa, când ai o erupție pe care nu poți să o încadrezi, să iei în calcul că ar putea să fie și variola maimuței, mai ales pentru cei care au istoric de călătorie”, a conchis medicul Adrian Marinescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel