Sari la conținut

Cum se tratează hemoroizii fără dureri și fără anestezie

Ești în culmea fericirii: medicul te-a anunțat că ești însărcinată și acum aștepți cu nerăbdare venirea pe lume a bebelușului. Însă cele nouă luni vin la pachet și cu unele probleme de sănătate, iar printre cele mai frecvente se numără hemoroizii. Multe viitoare mămici se confruntă cu dureri și sângerări, iar medicii le explică prin prisma modificărilor pe care le suportă corpul în sarcină.

“Sarcina se asociază frecvent cu constipația. Constipația ca atare și efortul de defecație cresc presiunea în zona pelvisului, determinând la început congestia plexurilor hemoroidale și apoi, prin persistență, apar dilatațiile hemoroidale” ,explică prof. dr. Dorel Firescu.

Secreția crescută de progesteron, retenția de apă, dar și travaliul provoacă sau agravează crizele de hemoroizi. Ce e de făcut?, se întreabă multe tinere viitoare mame, îngrijorate de starea lor și a viitorului bebeluș. În primul rând, după vizitele regulate la ginecolog, urmează cele la proctolog (medic specialist în proctologie, disciplină medicală care se ocupă cu afecțiunile anusului sau rectului).

Vestea bună pentru viitoarele mămici este că hemoroizii se tratează chiar în timpul sarcinii. Asta pentru că terapiile moderne se fac rapid, fără anestezie, în clinici care practic le fac să uite pe viitoarele mame de cabinetele insalubre din multe spitale.

 “În cazul hemeroizilor interni, sângerânzi, tratamentul cu benzi elastice și fototermocoagulare poate fi făcut și pe perioada sarcinii și după naștere, fără contraindicații, fără dureri și fără să fie necesară anestezia. Hemoroizii interni necomplicați pot fi tratați cu aceasta metodă nesângerândă și nedureroasă și înainte, și după naștere” , declară prof. dr. Dorel Firescu.

În plus, viitoarele mame trebuie să consume fibre din legume, fructe, cereale, să aibă un tranzit intestinal bun, o igienă riguroasă și să facă exerciții Kegel pentru a fi în formă maximă pentru minunea ce va veni pe lume.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel