joi, octombrie 6, 2022

Cum și când s-a unit viața oamenilor cu Calea Lactee. Dezvăluiri incredibile au fost făcute de un renumit cercetător. „O fuziune violentă între două galaxii nu poate să nu scuture lucrurile”.

Noile cercetări oferă cele mai bune dovezi până în prezent cu privire la momentul în care s-a unit viața noastră timpurie cu o galaxie satelit cheie.

Cum și când s-a unit viața oamenilor cu Calea Lactee. Dezvăluiri incredibile: O fuziune violentă

Folosind metode relativ noi în astronomie, cercetătorii au reușit să identifice vârstele pentru un eșantion de aproximativ o sută de stele roșii uriașe din galaxie.

Te-ar mai interesa: Ce spune prenumele despre tine. Numerolog: Fiecare...

Cercetătorii au reușit să arate ce se întâmplă când Calea Lactee, galaxie spirală barată din care face parte Sistemul Solar, a fuzionat cu o galaxie satelit orbitantă, cunoscută sub numele de Gaia-Enceladus, în urmă cu aproximativ 10 miliarde de ani. Rezultatele lor au fost publicate în revista Nature Astronomy.

„Dovezile noastre sugerează că, atunci când s-a produs fuziunea, Calea Lactee formase deja o populație mare de stele proprii”, a spus Fiorenzo Vincenzo, coautor al studiului și membru al Centrului pentru Cosmologie și Fizică Astroparticulelor al Universității de Stat din Ohio.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar, despre cea mai dulce OTRAVĂ: „Nu mai ai...

Multe dintre acele stele au ajuns în discul gros din mijlocul galaxiei, în timp ce majoritatea celor capturate de la Gaia-Enceladus se află în haloul exterior al galaxiei.

„Evenimentul de fuziune cu Gaia-Enceladus este considerat a fi unul dintre cele mai importante din istoria Căii Lactee, modelând modul în care îl observăm astăzi”, a declarat Josefina Montalban, alături de Școala de Fizică și Astronomie de la Universitatea din Birmingham din Marea Britanie. , care a condus proiectul.

Te-ar mai interesa: Gust amar în gură: ce boli poate semnala?...

Prin calcularea vârstei stelelor, cercetătorii au reușit să determine, pentru prima dată, că stelele capturate din Gaia-Enceladus au vârste similare sau puțin mai mici comparativ cu majoritatea stelelor care s-au născut în Calea Lactee.

„O fuziune violentă între două galaxii nu poate să nu scuture lucrurile”, a spus Vincenzo. Rezultatele au arătat că fuziunea a schimbat orbitele stelelor deja în galaxie, făcându-le mai excentrice.

Te-ar mai interesa: Poluarea, factor de risc într-o boală gravă...

Vincenzo a comparat mișcările stelelor cu un dans, unde stelele din fosta Gaia-Enceladus se mișcă diferit față de cele născute în Calea Lactee. Stelele chiar se „îmbracă” diferit, a spus Vincenzo, cu stele din afară care prezintă compoziții chimice diferite de cele născute în Calea Lactee.

Asteroseismologii studiază oscilațiile stelelor, care sunt unde sonore care se unduiesc prin interiorul lor, a declarat Mathieu Vrard, asociat de cercetare postdoctorală în Departamentul de Astronomie al statului Ohio.

Te-ar mai interesa: Trauma care a marcat-o pe Camilla. Și-a privit mam...

„Asta ne permite să obținem vârste foarte precise pentru stele, care sunt importante în determinarea cronologiei momentelor în care s-au întâmplat evenimente în Calea Lactee timpurie”, a spus Vrard.

Studiul a folosit, de asemenea, un sondaj spectroscopic, numit APOGEE, care furnizează compoziția chimică a stelelor – un alt ajutor în determinarea vârstelor lor.

„Am arătat marele potențial al asteroseismologiei, în combinație cu spectroscopia, pentru a învechi stelele individuale”, a spus Montalban.

Primul pas

„Intenționăm acum să aplicăm această abordare unor mostre mai mari de stele și să includem caracteristici și mai subtile ale spectrelor de frecvență”, a spus Vincenzo.

„Acest lucru va duce în cele din urmă la o viziune mult mai clară asupra istoriei și evoluției asamblării Căii Lactee, creând o cronologie a modului în care galaxia noastră s-a dezvoltat.”, potrivit sciencedaily.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private