joi, iulie 29, 2021

Slăbești sănătos. Deși sarcina este poate una dintre cele mai frumoase perioade din viața unei femei, majoritatea se tem de kilogramele acumulate în această perioadă.

De multe ori, kilogramele rămân

pe șolduri, pe coapse, pe abdomen mult timp după ce nașterea a avut loc. Acest lucru poate duce uneori la depresii puternice, aspect de nedorit și care trebuie evitat.

De aceea, încă de la început este bine să înțelegi că organismul tău are nevoie de o perioadă de adaptare și că oricât de mult îți dorești nu poți să slăbești imediat. Este adevărat, unele femei sunt mai norocoase. Ele nu iau multe kilograme în sarcină și de aceea nici nu au o problemă cu a da jos cele 10 kilograme acumulate. Însă altele, iau și 20 sau 25 de kilograme. În cazul acestora, medicii spun că procesul de slăbire este unul

anevoios care necesită multă răbdare. Vestea bună este încă aceea că într-un an de zile de la naștere, marea majoritate a femeilor au slăbesc.

Imediat după ce ai născut o să pierzi aproximativ 5 kilograme. Ulterior, va dura. Totul depinde de metabolismul fiecărei femei. Dar esențială este alimentația echilibrată, dar și sportul.

Slăbești sănătos. Studiile de specialitatea susțin că femeile care alăptează slăbesc mai ușor. Poți slăbi, când alăptezi, aproximativ un kilogram pe lună. De asemenea, alăptatul are o mulțime de beneficii pentru mamă: ține la distanță cancerul ovarian, cancerul mamar,

dar și diabetul zaharat.

Sportul după naștere este important dar trebuie reluat treptat. Ideal este la sfatul medicului cu care ai născut. Acesta îți poate spune la cât timp după nașterea naturală, sau după cezariană ai voie să faci sport. Începe cu plimbări scurte, abia la finalul lăuziei poți începe să faci pilates, înot, yoga. Dar dacă ai născut cu cezariană, trebuie să aștepți trei luni pentru a începe să faci sport.

Concentrează-te pe mâncatul sănătos și dacă este posibil la ore fixe. Încearcă să nu consumi prăjeli și nici dulciuri, chiar dacă sunt făcute în casă.

Bea cât mai multă

apă și stai departe de orice suc.

Ultimele stiri

Parteneri