luni, septembrie 26, 2022

Cum știi că ai o carență de vitamine? Fii atent la semnele pe care ți le transmite corpul

Pentru a funcționa la nivelul optim de sănătate, corpul nostru are nevoie zilnic de un număr de calorii, de proteine, de vitamine și minerale. Specialiștii atrag atenția că lipsa unei vitamine poate impacta grav organismul uman dacă nu se încearca remedierea problemei în timp util.

În momentul în care organismul nostru are carențe de vitamine sau minerale, el va încerca „să vorbească” cu tine. Cu toate că indiciile pot fi ciudate și greu de corelat sau de intuit, te vor ajuta să realizezi despre ce este vorba și ce trebuie să remediezi.

Te-ar mai interesa: Cel mai puternic somnifer natural. Efect imediat...

Prezentăm mai jos câteva dintre cele mai cunoscute semne care arată că ai putea suferi de o carenţă de vitamine şi/sau minerale. Vestea bună este că multe dintre aceste carenţe sunt uşor de corectat prin modificarea alimentaţiei. Cu toate acestea, dacă semnele supărătoare persistă, ar trebui să vă adresați unui medic.

Cum știi că ai o carență de vitamine?

Gingii sensibile

În momentul în care aveți sângerări gingivale sau când simțiți că dinții sunt puțin slăbiți, acest lucru ar putea însemna că aveți un deficit de vitamina C. Este o vitamină necesară pentru a menține un sistem imunitar sănătos, producerea de colagen și menținerea rezistenței țesuturilor.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu pentru hipertensiune arterială...

Pentru a scăpa de deficitul de vitamina C, trebuie să vă creșteți aportul de citrice, spanac, varză, ardei și broccoli, care conțin această vitamină, în dieta dumneavoastră.

Riduri

Este normal ca, pe măsură ce îmbătrâniți, să apară tot mai multe riduri. Dar, dacă observați că apar multe riduri într-o perioadă scurtă de timp, atunci cel mai probabil aveți deficit de vitamina E. Vitamina E ajută la reducerea stresului oxidativ și protejează celulele.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

Un deficit poate încetini producția de colagen a corpului, iar un deficit de colagen scade elasticitatea pielii, creând riduri. Vitamina E este importantă pentru ochi sănătoși, fertilitate și un sistem imunitar sănătos.

Puteți găsi cu ușurință vitamina E în migdale, cereale integrale, uleiuri vegetale și nuci.

Culoarea pielii

Dacă simțiți că pielea dvs. devine mai palidă și nu ați avut o problemă similară înainte, se poate datora faptului că lipsește vitamina B12 în corpul dumneavoastră. Lipsa vitaminei B12 poate provoca demență, leziuni ale sistemului nervos și chiar paralizie. De asemenea, s-ar putea să vă simțiți obosiți și să aveți schimbări de dispoziție.

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială. Numerele la care trebuie să f...

B12 este importantă pentru sistemul circulator, diviziunea celulară și un sistem metabolic sănătos. Această vitamină se găsește în mod obișnuit în alimentele de origine animală.

E bine de țtiut că persoanele care nu mănâncă carne ar trebui să ia unele suplimente de vitamina B12.

Dieta dvs. ar trebui să includă carne de vită, stridie, brânză, ficat, hering și păstrăv.

Fii atent la semnele pe care ți le transmite corpul

Acnee

Te-ar mai interesa: Bolile de inimă: Factorul de risc „mai puter...

Acneea apare în momentul în care corpul are un deficit de zinc. Această vitamină este importantă pentru menținerea sănătății sistemului imunitar și, de asemenea, pentru celulele din corpul dumneavoastră.

Este recomandabil ca, în cazul în care aveți acnee și puncte negre pe piele, să consumați produse care conțin zinc.

Zincul se găsește cu ușurință în alimente precum semințele de dovleac și ficatul de vițel.

Umflături sub ochi

Ochii se pot umfla și de la plâns, dar, dacă pleoapele sunt umflate în mod constant, trebuie să vă creșteți nivelul de iod din corp. Iodul este esențial pentru buna funcționare a glandei tiroide. Deficitul de iod poate duce la o activitate tiroidiană scăzută și la cancer în zonă.

Puteți crește aportul de iod crescând consumul de lactate, fructe de mare și afine. Este posibil să aveți niveluri scăzute de tiroidă din cauza oboselii sau a dispoziției scăzute, așa că ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră.

Păr uscat

În cazul în care vă tratați părul cu produse de îngrijire a părului și uscăciunea persistă, înseamnă că nu există biotină (vitamina B7 sau vitamina H ) în corpul dumneavoastră. De asemenea, această deficiență poate provoca unghii fragile. Pentru a scăpa de deficiență, trebuie să includeți în mod regulat alimente precum soia, ouăle, roșiile, fasolea și fulgi de ovăz în dieta dumneavoastră.

Buze crăpate

În cazul în care vă cade părul, buzele devin palide sau crăpate, dacă uitați de lucruri și vă simțiți obosit, cu siguranță aveți o deficiență de fier.

Fierul este un element esențial în corpul dvs., deoarece ajută la furnizarea de oxigen în tot corpul și la producerea de celule roșii din sânge și hemoglobină.

Pentru a crește aportul de fier, trebuie să mâncați fulgi de ovăz sau linte.

Probleme cu vederea

Dacă aveți tulburări de vedere, în special pe timpul nopții, dar și predispoziție la apariția de carii și sângerari ale gingiilor, se poate traduce prin carența de vitamina A. Vitamina A ajuta la creșterea imunității organismului, este un puternic antioxidant, previne uscarea pielii, păstrând pielea strălucitoare, fără riduri și alte semne ale îmbătrânirii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private