duminică, ianuarie 29, 2023

Ambele sexe pot simți o durere acută în piept, dar la doamne se adaugă insomnile și anxietatea, în timp ce domnii pot avea episoade de amețeală și transpirații reci

Atunci când vorbim de simptomele infarctului, în general, ne imaginăm un om care se prinde brusc cu mâna de piept și se prăbușește. Dar, în realitate, scenele diferă dramatic între femei și bărbați. În timp ce unele simptome sunt comune ambelor sexe, dr. Joseph Fritz de la Universitatea din Alabama, spune că altele pot fi total diferite și absolut banale, de aceea fiind și ușor de trecut cu vederea.

Te-ar mai interesa: NU CONSUMA suc de portocale înainte de masă! Poți ...

Care sunt simptomele comune

Și femeile și bărbații pot simți dureri acute în piept, la gât, maxilar, brațe sau la spate. De asemenea, oboseala neobișnuită, respirația sacadată, tusea convulsivă și starea de vomă se numără printre simptomele comune.

Cu toate acestea, profesorul american a constatat că fiecare pacient își amintește episodul diferit și că identifică alte simptome care apar înainte, în timpul și după ce se produce atacul de cord.

Ele nu pot să doarmă, ei nu reușesc să stea drepți

În cazul femeilor, apar simptome care pot fi ușor ignorate. Printre acestea se numără: indigestia sau anxietatea, dar și reprizele de insomnie, spune specialistul american. Asta în timp ce bărbații pot simți o slăbiciune generală, transpirații reci și amețeală.

Te-ar mai interesa: RUNE Mihai Voropchievici pentru săptămâna 30 ianua...

„Aceste simptome sunt o provocare atât pentru pacient cât și pentru medici. Femeile tind să le ignore. Când se prezintă la Urgență este important să spună exact ce au simțit, ca simtomele să fie luate în considerare, iar afecțiunea cardiacă să fie identificată. Altfel, vor fi diagnosticate greșit, iar tratamentul va începe prea târziu existând riscul să moară”, a explicat dr. Laxmi Mehta de la Universitatea din Ohaio, pentru DailyMail.

Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...

Semnalele de alarmă pentru ele

Ai picioarele umflate și respiri greu chiar și atunci când nu faci efort sau când încerci să adormi? Mai ales la doamne (dar nu numai) acestea pot fi semnele unei insuficiențe cardiace grave. E adevărat, însă, că picioarele ți se pot umfla și din alte motive în timpul zilei, dar dacă ele rămân așa mult timp, cel mai bine ar fi să treci, urgent, și pe la cardiolog.

Te-ar mai interesa: Leguma care îți îmbunătățește nivelul de zahăr din...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private