marți, noiembrie 29, 2022

Programarea oficială pentru vaccinul anti-COVID nu menționează și tipul de vaccin care ți se va administra. Acesta poate fi de la Pfizer-BioNTech, Moderna sau AstraZeneca, companiile care furnizează momentan serurile la nivel european. Dacă îți dorești să te vaccinezi, însă ai rețineri în privința unui anumit vaccin anti-COVID, este important să știi din timp ce ser ți se va oferi.

Te-ar mai interesa: Nu doar de calciu ai nevoie. Iată ce alți nutrienț...

După ce ai reușit să te programezi, vei fi informat cu datele exacte pentru imunizare, precum și centrul. Astfel, vei ști data exactă a administrării primei doze, precum și data rapelului.

Îți poți da seama ce ser îți va fi administrat în funcție de numărul de zile dintre prima doză și a doua doză.

Programare vaccin anti-COVID. Indiciul pentru a afla cu ce tip de vaccin te vei imuniza

Astfel, dacă programarea rapelului are loc după 21 de zile, înseamnă că vaccinul care îți va fi administrat va fi cel de la Pfizer. Dacă ești programat pentru rapel după 28 de zile, înseamnă că vei fi vaccinat cu serul de la Moderna. Dacă programarea pentru rapel este făcută la 56 de zile, urmează să fii vaccinat AstraZeneca.

Te-ar mai interesa: Cauza și simptomele arterelor înfundate. Cardiolog...

De ce este necesar să aștepți 15-30 de minute după administrarea vaccinului anti-COVID

Potrivit DC News, timpul de așteptare este necesar pentru monitorizarea stării de sănătate a persoanei vaccinate. Această recomandare este valabilă pentru orice tip de vaccin pe care îl faceți, cum ar fi de exemplu vaccinul pentru prevenirea gripei sezoniere.

Acest interval de timp este stabilit în funcție de perioada în care posibilele reacții grave s-ar putea manifesta. Asemenea reacții, precum șocul anafilactic, apar în cel mult 15-30 de minute de la administrarea vaccinurilor.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Corpul știe să facă grăsime doar d...

După vaccinare, trebuie să așteptați 15 minute. Eventualele reacții imediate pot fi tratate cu ușurință de către personalul medical aflat la centrul de vaccinare. Medicii vor fi echipați cu truse speciale pentru a trata imediat astfel de reacții grave.

Pentru siguranță, persoanele cu reacții alergice în istoricul medical vor fi monitorizate timp de 30 de minute.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private