Categories: Ştiri sănătate

Cum stimulezi metabolismul și arderea rapidă a caloriilor?

Cu toate că funcționarea metabolismului depinde de fiecare organism , este adevărat că odată cu înaintarea în vârstă activitatea sa încetinește. Astfel, arderea caloriilor necesită mai mult timp, iar persoanele al căror metabolism nu funcționează la capacitate optimă pot lua în greutate. Cum stimulezi metabolismul și arderea rapidă a caloriilor și ce trebuie să știi despre acest proces complex?

Metabolismul este funcția naturală a organismului de a transforma mâncarea în combustibilul necesar pentru funcționarea normală a acestuia. Deși nu este încă bine definită „regula” procesului de transformare a nutrienților consumați, există metode eficiente prin care îl poți antrena să lucreze în favoare ta. Cum stimulezi metabolismul, accelerând arderea caloriilor și care sunt factorii care influențează acest proces?

Dietele nu sunt mereu eficiente

Cu toate că o dietă oferă rezultate rapide la început, în timp, vei observa că pierzi tot mai greu din kilogramele excesive. Pentru a obține rezultate optime, este necesar să urmezi o dietă potrivită organismului tău. De aceea, trebuie să îți cunoști foarte bine corpul, modul în care acesta reacționează și arde caloriile în mod natural.

Exercițiile fizice 

Orice formă de mișcare, de la mersul pe jos, până la alergarea ușoară sau chiar dans, stimulează organismul să ardă mai repede caloriile. De asemenea, nu trebuie să dedici o mare parte din timpul tău acestei activități. Este destul să îți începi ziua cu 15 minute de exerciții fizice, sau orice tip de mișcare preferi și este comodă.

Stresul

Stresul inhibă o proteină esențială care ajută organismul să ardă caloriile. De asemenea, multe persoane pot recurge la mâncatul compulsiv, o formă prin care diminuează efectele psihice ale stresului. Mâncare poate fi folosită drept confort emoțional și poți mânca în exces.

Consumul optim de proteine

Proteinele sunt esențiale pentru arderea caloriilor. Pe lângă faptul că susțin funcționarea mușchilor și, implicit, arderea grăsimilor, acești nutrienți oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: