Sari la conținut

Cum stimulezi metabolismul și arderea rapidă a caloriilor?

antrenamentul cardio
Sursa: Unsplash

Cu toate că funcționarea metabolismului depinde de fiecare organism , este adevărat că odată cu înaintarea în vârstă activitatea sa încetinește. Astfel, arderea caloriilor necesită mai mult timp, iar persoanele al căror metabolism nu funcționează la capacitate optimă pot lua în greutate. Cum stimulezi metabolismul și arderea rapidă a caloriilor și ce trebuie să știi despre acest proces complex?

Metabolismul este funcția naturală a organismului de a transforma mâncarea în combustibilul necesar pentru funcționarea normală a acestuia. Deși nu este încă bine definită „regula” procesului de transformare a nutrienților consumați, există metode eficiente prin care îl poți antrena să lucreze în favoare ta. Cum stimulezi metabolismul, accelerând arderea caloriilor și care sunt factorii care influențează acest proces?

Dietele nu sunt mereu eficiente

Cu toate că o dietă oferă rezultate rapide la început, în timp, vei observa că pierzi tot mai greu din kilogramele excesive. Pentru a obține rezultate optime, este necesar să urmezi o dietă potrivită organismului tău. De aceea, trebuie să îți cunoști foarte bine corpul, modul în care acesta reacționează și arde caloriile în mod natural.

Exercițiile fizice 

Orice formă de mișcare, de la mersul pe jos, până la alergarea ușoară sau chiar dans, stimulează organismul să ardă mai repede caloriile. De asemenea, nu trebuie să dedici o mare parte din timpul tău acestei activități. Este destul să îți începi ziua cu 15 minute de exerciții fizice, sau orice tip de mișcare preferi și este comodă.

Stresul

Stresul inhibă o proteină esențială care ajută organismul să ardă caloriile. De asemenea, multe persoane pot recurge la mâncatul compulsiv, o formă prin care diminuează efectele psihice ale stresului. Mâncare poate fi folosită drept confort emoțional și poți mânca în exces.

Consumul optim de proteine

Proteinele sunt esențiale pentru arderea caloriilor. Pe lângă faptul că susțin funcționarea mușchilor și, implicit, arderea grăsimilor, acești nutrienți oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel