vineri, mai 29, 2020

Sunt sigură că și ție ți se întâmplă frecvent să fii obosită, stresată, să-ți fugă timpul din fața ochilor. În astfel de momente nu-ți dorești decât să te relaxezi. Și cine te poate ajuta sau cum o poți face? Băile medicinale de acasă sunt o idee bună sau altfel spus, o adevărată terapie.

Așa că, dacă insomnia nu îți dă pace, dacă ești puțin răcită, te doare spatele sau pur și simplu vrei să te relaxezi cel mai bun remediu este o baie cu ajutorul plantelor.

Citește și:

Mai exact, specialiștii spun că substanțele active pe care le vei adăuga în apa călduță pot genera o reacție pozitivă asupra organismului. Altfel spus, temperatura ridicată a apei va dilata vasele de sânge și va accelera circulația sangvină. În plus, musculatura se va relaxa, spasmele musculare se vor diminua, iar procesele inflamatorii din corp pot fi mult reduse.

Iată ce tipuri de băi te pot ajuta:

  • Baie cu sare marină. Acesta este bună dacă ai artroză, spondiloza anchilozantă, discopatie lobară sau cervicală, dureri musculare, entorsă sau tulburările de menopauză își fac de cap. În plus, se pare că acest tip de baie aduce beneficii în cazul oboselii persistente, alungă stresul și diminuează stările de anxietate. Așa că, nu trebuie să faci mare lucru pentru a obține atâtea avantaje. Practic, pui în cadă apă și un pahar de sare marină, puțin ulei de măsline și 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Stai în apă 15-20 de minute, apoi fă un duș.
  • Baie în care pui uleiuri esențiale. Aceste uleiuri sunt apreciate pentru efectele pe care le au asupra sistemului nervos. Mai exact, ele aduc senzația de bine, calmează sistemul nervos și țin la distanță gândurile negative. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în apa de baie 20 de picături de ulei esențial. Vei observa singură cum stresul, reumatismul, durerile menstruale sau infecțiile respiratorii se vor diminua ca simptomatologie. De exemplu, în caz de insomnie, oboseală sau stres poți folosi uleiul esențial de busuioc, lavandă sau mandarină. Pentru răceli folosește uleiul de eucalipt, cimbru, brad sau pin. Dacă te supără durerile lombare sau cele cervicale de ajutor îți vor fi uleiurile esențiale de mesteacăn, rozmarin sau ienupăr.
  • Baie cu plante. Mai exact, cu flori de mușețel, coada șoricelului, levănțică. Dar câte plante medicinale nu poți folosi! De exemplu, dacă ești răcită poți să faci o baie în care adaugi infuzia de la florile de tei și cea de la frunzele de urzică.

Citește și:

Specialiștii susțin că astfel de băi cu efect terapeutic se fac înainte de a mânca și ar trebuie să fie minimum 3 pe săptămâna. Dar, asta nu înseamnă să-ți neglijezti controalele medicale dacă o problemă de sănătate este persistentă și suferi din cauza ei.

Parteneri