luni, octombrie 3, 2022

Expunerea la obiecte digitale precum laptopul sau telefonul ne afectează pe termen lung, avertizează specialiştii.

Dacă eşti una dintre persoanele care nu pot supravieţui fără telefonul mobil şi care intră în panică atunci când se pierde conexiunea de la internet avem o provocare pentru voi. Dependenţa de internet este reală, iar mai multe detalii se găsesc aici

Iată care sun paşii pentru o detoxifiere digitală perfectă. Ea îţi oferă şansa de a petrece mai mult timp cu tine, cu persoanele dragi şi de a te deconecta de lumea virtuală

Te-ar mai interesa: Obiecte găsite care aduc bogăție! Atrag noroc și p...

1. Admite că ai o problemă

Majoritatea oamenilor nu îşi dau seama că au o problemă decât în momentul în care sunt puşi în faţa unor situaţii limită.

2. Planifică

Specialiştii sunt de părere că dacă îţi planifici corect escapada digitală te poţi ţine de ea. Nu este suficient să nu stai o zi la calculator, ci trebuie să îţi faci un plan în cel mai mic detaliu. Scrie ce vrei să faci în fiecare zi. Bazează-te pe interacţiuni faţă în faţă şi vizite în locuri neexplorate.

3. Răspândeşte vestea

Spune-le prietenilor tăi că nu vei putea răspunde la mesaje pentru o perioadă. De asemenea, setează un mesaj de auto-replay pentru mailul de serviciu pentru a anunţa colegii că nu vei fi disponibilă. Cel mai bine este să faci acest lucru în concediu.

Te-ar mai interesa: Profită de Revelion să îți faci plinul de sănătate...

4. Visează la ce o să faci

Gândeşte-te bine la ce ai putea să faci cu timpul pe care acum, îl ai liber. Facebookul sau telefonul mobil îţi pot mânca foarte mult timp, de aceea, o să ai timp pentru tot ce ţi-ai propus până acum.

5. Meditează

Gândeşte-te la tine şi acordă-ţi timp. Gândeşte-te la ce poţi obţine ca beneficii din această experienţă

6. Repetă experienţa de fiecare dată când te simţi stresat sau obosit

Te-ar mai interesa: Horoscop 4 octombrie. Vărsătorii au o energie imen...

Stresul şi oboseala se acumulează în organism şi îţi pot da bătăi de cap. Fie că alegi 3 zile să stai departe de tehnologie sau o săptămână beneficiile se vor vedea.

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private