Sari la conținut

Cum te poate îmbolnăvi bradul de Crăciun. Tusea și strănutul, primele simptome

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Cum te poate îmbolnăvi bradul de Crăciun. Sindromul bradului de Crăciun poate fi recunoscut prin simptome precum tusea, strănutatul sau secrețiile oculare. Deși poate părea inofensiv, bradul adus în casă și împodobit ar putea crea probleme de sănătate.

Specialiștii au atras atenția asupra sindromului bradului natural adus în locuințele noastre în prag de Crăciun.

Sunt mai multe simptome prin care vă puteți da seama că suferiți de această afecțiune, iar dacă ignorați anumite afecțiuni, puteți ajunge pe mâna medicului.

Multe persoane ar putea suferi de sindromul bradului de Crăciun, iar mulți nici nu știau că această afecțiune chiar există.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor SUA a explicat că simptomele care ar trebui să alarmeze sunt congezia nazală, durerea în gât, strănutul, ochi iritați sau apoși, oboseală, dureri în piept sau insomniile.

Și copiii pot fi afectați

Brazii naturali pot colecta, înainte de a fi tăiați, o cantitate foarte mare de polen de la alte plante.

După ce ei sunt aduși în locuințe, polenul se va împrăștia peste tot, iar acest lucru poate cauza probleme de sănătate.

Persoanele care au cel mai mult de suferit din această cauză sunt cele care deja au astm bronșitic sau sunt alergici la mucegai.

De asemenea, copiii pot fi și ei afectați de sindromul bradului de Crăciun. Bradul nu ar trebui împodibit într-un mediu umed și cald.

Speciile cele mai vinovate de apariția acestui sindrom sunt Alternaria, Cladosporium, Penicillum și Aspergillus.

Totodată, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca bradul să nu fie ținut mai mult de șapte zile într-o locuință dacă persoanele din cauză suferă de alergii, potrivit Detroit.news.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel