Sari la conținut

Cum te poți lăsa de fumat. Părintele Calistrat: „De fiecare țigară pe care o fumezi, spui…”

preot
sursa foto: arhiva doctorul zilei
biserica

Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit în ce trebuie să faci ca să te lași de fumat, prezentând cazul unui credincios care nu reușea să se lase de țigări, însă cu ajutorul rugăciunii și al lui Dumnezeu s-a întâmplat o minune.

Parintele Calistrat Chifan: „De fiecare tigara pe care o fumezi, o data imi spui 12 Tatal Nostru si o data imi spui 12 Imparate Ceresc”

„Eu i-am dat unui baiat un canon, am vazut ca nu am cu cine ma intelege si mi-a placut, reactia lui a fost una crestina. Zice: „Parinte, stiu ca ma rugati de atatia ani sa las tigara. Nu pot, parinte! Mor fara tigara! Intelegeti ca-s dependent de ea?” – Da, ma, puiule, da` iti bati cuie la sicriu. – „Stiu, parinte, si asta”. Zic, uite, iti dau un canon. De fiecare tigara pe care o fumezi, o data imi spui 12 Tatal Nostru si o data imi spui 12 Imparate Ceresc. Nu a spus nu. A spus: „Da, parinte, macar sa vada Dumnezeu ca eu am bunavointa si Il iubesc.”, a declarat parintele Calistrat Chifan, potrivit BZI.ro

„Si imi spune dupa un timp: „Ma cam arde stomacul, parca nu mai am pofta asa mult”. Ii spun: „Fumeaza mai putin, nu trebuie sa fumezi tot aceeasi cantitate ca inainte. Pai, da, zice, „simt si eu nevoia ca trebuie sa le las”. Nu el le lasa, rugaciunea pe care o face. Da, continua sa aprinda o tigara si sa spuna de 12 ori Tata nostru si continua sa aprinda o tigara si sa spuna de 12 ori Imparate ceresc. Si nu o fumeaza pana nu zice. Ei, va lucra Dumnezeu si il va izbavi.”, a mai spus parintele Calistrat.

Parintele Calistrat: „Rugaciunea este un act absolut necesar”

„Rugaciunea este un act absolut necesar. Daca ne rugam sfintilor, strigam pe Dumnezeu, daca ne rugam ingerilor strigam lui Dumnezeu. Asa ca avem canonul de rugaciune catre toti sfintii, este si acatistul tuturor sfintilor si sunt si individual fiecare cu viata si cu patimirea lui, avem si canonul de rugaciune la Ingerul nostru Pazitor personal, care e primul martor.

Ca m-a intrebat odata o doamna, foarte scolita, de altfel: „Parinte, de ce credeti dumneavoastra ca e nevoie sa ne rugam zilnic, mereu cu aceeasi rugaciune, la Ingerul Pazitor?”

Zic, de ce credeti dumneavoastra ca intr-o curba sau intr-un deal povarnos sau intr-un drum alunecos sta tot timpul indicatorul pus acolo?

De ce credeti ca ramane pe drum, chiar daca nu trec masini? Pentru faptul ca oricine trece pe acolo, trebuie sa stie ce urmeaza.

Ei, in clipa in care mata te rogi ingerului, de fapt iti pastrezi indicatorul de circulatie spre cer, la Tronul lui Dumnezeu, pe care nu-l cunoaste nimeni mai bine, acest traseu, decat ingerul tau pazitor, care te ia de manuta, cand ai iesit din viata, si se opreste cu tine la Tronul Sfintei Treimi. El este singurul care te cunoaste si stie cum sa te duca la tronul lui Dumnezeu.”, a spus Parintele Calistrat Chifan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel