sâmbătă, octombrie 16, 2021

Campania de vaccinare anti-COVID este un adevărat succes, la nivel național. Rata de infectare este în continuă scădere, datorită eforturilor colective de combatere a pandemiei. În prezent, România este singura țară care permite imunizarea

fără programare oficială, schimbare ce a dus la creșterea ratei de vaccinare și, implicit, diminuarea cazurilor noi de Covid-19. Cu toate acestea, anumite localități se confruntă cu absența unui centru de vaccinare, ceea ce poate îngreuna procesul de imunizare din zonele mai puțin accesibile. Autoritățile, însă, susțin că există opțiuni multiple de vaccinare, chiar și în această circumstanță.

Deși campania de vaccinare a cunoscut un adevărat succes în zonele urbane, anumite zone rurale se confruntă cu dificultăți în privința administrării vaccinului. Nu toate localitățile din țară dispun

de un centru special de imunizare, însă autoritățile au luat în considerare acest lucru și oferă sfaturi pentru vaccinarea tuturor persoanelor care își doresc acest lucru, indiferent de zona geografică.

Unde te poți imunziza, dacă localitatea din care faci parte nu dispune de un centru de vaccinare?

„Este imposibil să organizăm centre de vaccinare în fiecare localitate, ţinând cont de faptul că nu avem suficiente resurse umane.

Şi atunci opţiunile sunt multiple – vorbim fie cu medicul nostru de familie, dacă face parte din campania de vaccinare şi şi-a exprimat opţiunea de

a vaccina în cabinetul propriu; a doua opţiune este de a ne prezenta chiar direct, aş putea spune, către un centru de vaccinare din proximitatea locuinţei, din proximitatea localităţii de domiciliu, în funcţie de tipul de vaccin pe care persoana respectivă doreşte să îl efectueze.

În momentul de faţă pot să fie solicitate de către comunitatea locală, de către primărie, centre mobile, echipe mobile de vaccinare care să vaccineze în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale. Practic, avem multiple posibilităţi de vaccinare în momentul de faţă. Accesul este mult facilitat.

Tocmai de aceea

eu am spus şi repet şi voi spune în continuare: în momentul acesta doar cine nu vrea să se vaccineze nu se poate vaccina”, declară Valeriu Gheorghiță, coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID, potrivit Rador.

 

Ultimele stiri