miercuri, septembrie 23, 2020

Postul ar putea fi o soluție pentru vindecarea diebtului, potrivit cercetătorilor. Un nou studiu a arătat că renunțarea la carne și adoptarea unei diete vegetariene ajută la controlarea glicemiei și poate vindeca diabetul de tip 2.

O cercetare care a inclus mai multe studii anterioare a scos la iveală că eliminarea grăsimilor animale din alimentație îmbunătățește răspunsul la insulină al organismului.

Citește și:

Alimentația pe bază de fructe și legume reduce nivelul unei proteine din sânge denumite hemoglobină glicată (HbA1c).

Pentru diabetici, cu cât este mai mare nivelul de HbA1c, cu atât crește și riscul apariției complicațiilor diabetului, precum afeciuni oftalmologice, boli de inimă.

Potrivit studiului, dieta vegetariană scade nivelul HbA1c cu până la 0,7%.

Efectele sunt comparabile cu cele ale medicamentelor pe care le folosesc pacienții cu diabet pentru a-și controla nivelul glucozei.

Citește și:

”Schimbarea dietei poate ”bate” pastilele. O dietă pe bază de vegetale ține în frâu nivelul glucozei, greutatea corporală, tensiunea arterială și colesterolul, toate în același timp, performanță pe care un singur medicamente n-o poate atinge”, spune nutriționistul Susan Levine.

”Alimentația pe bază de vegetale funcționează altfel decât dietele-standard recomandate diabeticilor. Știm că diabetul de tip 2 este cauzat de rezistența la insulină. Excluderea grăsimilor animale din alimentație ajută ombaterea acestei rezistențe la insulină. Dieta este ușor de urmat și cu ajutorul ei, boala poate fi învinsă odată pentru totdeauna”, adaugă dr. Neal Barnard de la George Washington University School of Medicine.

Citește și:

Efectele secundare sunt benefice, oamenii pierd în greutate, tensiunea arterială se normalizează și colesterolul rău scade, potrivit medicului.

 

 

 

 

Parteneri