Sari la conținut

RUJEOLĂ și RUBEOLĂ

Deşi nu există trtamente specifice pentru rubeolă, varicelă sau oreion ele pot fi prevenite prin vaccinare, iar simptomele pot fi ameliorate prin intermediul unor remedii simple.

Rujeola

Debutează cu febră de 39-40 grade, lăcrimare abundentă, scurgeri nazale şi după câteva zile apar pete roşii, în special pe faţă dar şi pe corp. Hidratarea bolnavului este foarte importantă, neexistând un tratament specific, însă afecţiunea se poate preveni cu ajutoru vaccinului ROR care protejează şi împotriva oreionului şi rubeolei.

Rubeola

Se manifestă prin apariţia unr pete roşii pe faţă şi febră, uneori pot apărea şi dureri articulare şi conjunctivită. Deşi, este discretă şi poate trece neobsrvată, rubeola este foarte periculoasă dacă apare la femeile însărcinate, iar vaccinarea este indispensabilă.

Citeste si:

 

 

Varicela

Este caracterizată de febră şi de apariţia unor coşuleţe mici roşii care se înmulţesc şi se transformă în vezicule pline cu lichid clar care se sparg şi prind crustă în aproximativ 48 de ore. Pentru scăderea fberei cel mai bun este paracetamolul pentru că aspirina sau ibuprofenul pot cauza complicaţii ale leziunilor. Este foarte important ca pacientul să nu se scarpine pentru că pot rămâne cicatrici  permanente, iar tratamentul constă în aplicarea locală a unui antiseptic noniritant.

Oreionul

Îl recunoaşteţi după înflamarea zonei din spatele urechilor până la maxilar însoţită de febră şi dureri de cap. Pentru copii, această afecţiune nu este gravă, însă în cazul adulţilor de sex masculin poate duce la infertilitate. Cele mai bune remedii sunt: repausul la pat, alimentele reci uşor de procesat şi paracetamolul

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.