Sari la conținut

Nas roșu, mâini uscate, buze crăpate? Așa se TRATEAZĂ neplăcerile care apar în sezonul rece

1.Părul electrizat

Temperaturile scăzute şi pieptănatul excesiv pot duce la crearea de ioni negativi la nivelul firelor de păr care se resping între ele. Pentru a evita această neplăcere, folosiţi un şampon pentru păr uscat şi balsam la fiecare spălare. De fiecare dată când vă pieptănaţi pulverizaţi pe peria de păr un spray pentru strălucire.

Dacă electrizarea părului este însoţită de mâncărime a scalpului şi mătreaţă şi dacă problema nu dispare cu şampon împotriva mătrţii ar trebui să mergeţi la dermatolog.

2. Coatele aspre

Coatele sunt acoperite de un strat mai gros de piele care poate fi afectat de deshidratare. Pentru a preveni uscarea exfoliaţi-vă pielea din acea zonă de două ori pe săptămână şi aplicaţi un strat mai gros de cremă, în fiecare zi. Dacă aveţi coatele foarte uscate, aplicaţi înainte de culcare un strat de vaselină cosmetică peste care puneţi o fâşie de material curată şi lasaţi-o să acţioneze pe timpul nopţii.

3. Tenul exfoliat

Pentru a preveni uscarea şi exfolierea feţei, evitaţi produsele care conţin alcool. Folosiţi, în schimb un demachiant delicat şi înlocuiţi crema hidratantă cu una emolientă. Dacă vă confruntaţi deja cu această problemă, folosiţi un demachiant hidratant şi aplicaţi crema emolientă de câteva ori pe zi.

4. Nasul roşu

Temperaturile scăzute duc la dilatarea vaselor de sânge şi din această cauză multor persoane li se înroşeşte nasul când ies din casă. Cum expunerea la soare are acelaşi efect, ar trebui să folosiţi şi iarnă creme cu protecţie solară. Pentru a diminua din roşeaţă aplicaţi pe piele o compresă călduţă (nu fierbinte) pentru câteva minute.

5. Mâinile uscate

Pielea subţire a mâinilor se poate deshidrata foarte uşor din auza frigului. Protejaţi-vă mâinile folosind mănuşi când ieşiţi din casă, iar când spălaţi vase sau folosiţi produse de curăţenie, nu uitaţi să vă puneţi mănuşile de cauciuc. Păstraţi pe chiuvetă o cutie de cremă hidrantă şi folosiţi-o de fiecare dată după ce vă spălaţi pe mâini. Dacă pielea mâinilor este foarte uscată, aplicaţi, înainte de culcare, un strat gros de cremă şi puneţi-vă peste o pereche de mănuşi albe din bumbac care ajută la o absorbţie mai bună a cremei. Lăsaţi crema să acţioneze pe tot parcursul nopţii.

6. Buzele crăpate

Pentru a preveni crăparea buzelor, aplicaţi de câteva ori pe zi un balsam de buze cu protecţie solară. Sunt recomandate mai degrabă produsele emoliente sau cremoase şi mai puţin cele ceroase. Scopul aplicării balsamului este crearea unei bariere ocluzive la suprafaţa buzelor care să menţină umezeala în timp ce oferă şi un plus de hidratare prin ingredientele active conţinute (mai ales dacă balsamul este de bună calitate şi conţine uleiuri esenţiale). În plus, pe lângă acţiunea de împiedicare a deshidratării, balsamurile pot acoperi fisurile din buze şi pot preveni astfel infectarea lor.

7. Călcâiele crăpate

Pentru a preveni crăparea călcâielor, îndepărtaţi celuele moarte cu o piatră ponce, o dată pe săptămână. Zilnic trebuie aplicată o cremă grasă, cum ar fi cea de gălbenele, iar în cazurile mai grave este recomandată şi folosirea vitaminei A, pentru a regenera pielea din zona respectivă. Din când în când, un masaj cu ulei de masline sau vitamina A este binevenit, precum şi alternarea la dus a jetului cald de apă, cu cel rece. În felul acesta este stimulată circulatia periferică, iar pielea se va menţine sănătoasă şi frumoasă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel