miercuri, iunie 29, 2022

În timpul sarcinii, organismul unei femei este mult mai vulnerabil în fața răcelilor și a gripei. Cu toate acestea, este bine cunoscut faptul că unei femei însărcinate nu îi pot fi administrate majoritatea medicamentelor indicate pentru a ameliora afecțiunile. Cum tratezi răceala în timpul sarcinii, fără a pune în pericol viața fătului?

Cel mai mare pericol, în privința răcelii și gripei, este administrarea medicamentelor fără sfatul medicului. În timpul sarcinii, femeilor nu le este permisă administrarea multor medicamente și remedii farmaceutice. Aceste apot interacționa cu sarcina sau pot pune în pericol dezvoltarea fătului. Cum poți trata răceala în timpul sarcinii, fără a supune sarcina unui pericol?

În cazul în care simtomele și starea de sănătate a mamei se deteriorează, cel mai potrivit pas este acela de a cere sfatul medicului. Numai acesta poate determina cauza răcelii. O răceală poate face parte din mai multe categorii: virală, bacteriană, suprainfectată sau, în unele cazuri, poate fi vorba chiar despre gripă, conform Click! Sănătate.

Te-ar mai interesa: Cum arăta Brigitte Năstase înainte de cele 19 oper...

În funcție de originea afecțiunii, medicul va putea stabili cel mai potrivit tratament pentru a ameliora răceala în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, riscul de a te infecta cu un anumit agent patogen este mai mare. Acest lucru este cauzat de presiunea pusă pe organismul femeii, fiind mult mai solicitat pentru a se adapta la această perioadă a vieții. În timpul sarcinii, este esențială atenția pe care viitoarea mamă o are asupra simptomelor. În primele luni de sarcină, febra de peste 38,5ºC poate opri evoluția sarcinii sau, de asemenea, poate genera diverse malformații ale fătului.

Răceala poate fi mult mai frecventă în timpul sarcinii. Sistemul imunitar este mai slăbit, motiv pentru care organismul este mult mai expus la infectarea cu agenții patogeni.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: ”Diferența dintre pâinea albă și cea...

Cum poți trata răceala în timpul sarcinii?

Odihna este cea mai bună metodă prin care organismul se poate regenera. Astfel, odihna este cel mai indicat pas în tratarea răcelilor din timpul sarcinii.

Hidratarea, de asemenea, este responsabilă pentru purificarea organismului, stimulând eliminarea mai rapidă a agenților patogeni. Aceasta se poate face prin consumul a cel puțin 8 pahare de apă pe zi. De asemenea, se pot consuma sucuri naturale din fructe (fără zahăr sau îndulcitori artificiali) sau ceaiuri naturale.

Te-ar mai interesa: Ce semne prevestesc un atac cerebral și cu o lună ...

Alimentația sănătoasă este esențială în tratarea răcelii. Consumul ridicat de fructe și legume îi oferă organismului nutrienții necesari pentru a lupta împotriva infecțiilor. Sunt indicate fructele și legumele proaspete, bogate în vitamina C.

Nu administra medicamente fără a cere sfatul medicului în prealabil! Numai un specialist poate determina dacă medicamentele sunt necesare și, de asemenea, cunoaște pericolul fiecărui medicament în această circumstanță. Nu uita că unele medicamente sunt contraindicate în timpul sarcinii și pot interacționa cu procesul de dezvoltare a fătului.

Te-ar mai interesa: Ce au în comun majoritatea celor care fac cancer p...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private