Cum vă puteți recupera banii pe biletele de avion, în perioada epidemiei de coronavirus

Cum vă puteți recupera banii pe biletele de avion, în perioada epidemiei de coronavirus
Cum vă puteți recupera banii pe biletele de avion, în perioada epidemiei de coronavirus

Aveați plănuită o călătorie către China, Coreea de Sud sau Iran, înainte de 28 martie? Vă puteți lua înapoi banii pe biletele de avion sau puteți schimba gratuit datele călătoriei.

Compania aeriana Qatar Airways a anuntat ca plateste inapoi banii pe biletele achizitionate pe zborurile din Coreea de Sud, Iran si China sau schimba gratuit datele de calatorie, pentru zboruri care urmau a fi efectuate pana in aprilie. Si alte companii aeriene, precum Air France KLM, au inapoiat banii pasagerilor care aveau zboruri spre China.

Ceea ce se stie in acest moment este ca zborurile KLM spre Beijing, Shanghai, Chengdu, Hangzhou si Xiamen vor fi reluate dupa 28 Martie, a postat Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic, pe pagina de Facebook. 

Cum vă puteți recupera banii pe biletele de avion

”Personal, daca as avea zbor cu treaba sau vacanta in zona de nord a Italiei in zilele urmatoare as anula plecarea nu din frica virusului, ci din dorinta de a nu intra in carantina/izolare la domiciliu la intoarcerea in Romania. Daca as avea plecare in Italia la final de martie sau aprilie, as mai astepta sa vad cum evolueaza lucrurile. Cum scriam si ieri, este o situatie care isi shimba dinamica de la o zi la alta. Companiile aeriene care opereaza zborurile in continuare in Italia nu platesc banii inapoi celor care au bilet si decid unilateral sa nu mai zboare. Din informatiile pe care le am de la agentiile de turism, in special cei care au bilete de avion cumparate catre Italia la companiile de linie gasesc in ultimele 2 zile deschidere la companiile aeriene sa isi recupereze taxele de aeroport din pretul platit pe bilet, daca decid sa nu mai zboare zilele acestea. La companiile low-cost situatia pare usor mai problematica, iar numerele de call-center cu suprataxa ale acestora sunt aglomerate si nu fac fata,” a mai scris Răzvan Pascu.

9 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox