Cum vă puteți tonifia mușchii în sezonul rece

Cum vă puteți tonifia mușchii în sezonul rece
Cum vă puteți tonifia mușchii în sezonul rece

Alergatul, înotul, patinajul, tae-bo, mersul pe bicicletă sau exerciţiile la sala de fitness sunt metode de a vă menţine în formă în sezonul rece. Vă întăresc musculatura, vă îmbunătăţesc mobilitatea, echilibrul, coordonarea.

1 Joggingul.
Unul dintre cele mai solicitante sporturi pe care îl puteţi practica singuri. Dacă alergaţi în ritm alert, puteţi arde până la 17 calorii pe minut. Mult mai de efect este să alergaţi prin apă ori prin nisip, deoarece se ard de două ori mai multe calorii.

2 Ciclismul. Încă mai puteţi ieşi liniştiţi cu bicicleta prin parc. Ideal este să începeţi în forţă. Un studiu realizat la Universitatea New Jersey (SUA) a arătat că cicliştii care începeau în forţă, după o scurtă încălzire, ardeau cu 10% mai multe calorii decât cei care începeau lent.

3 Exerciţiile cu greutăţi.
Acestea vă ajută să vă sculptaţi corpul şi să lucraţi în special regiunile în care aveţi probleme. Înainte de a ridica gantere, este bine să faceţi o încălzire adecvată: mai multe exerciţii de tip cardio, pe biciclete speciale, de cameră. Exerciţiile pe bicicletă vor încălzi muşchii şi tendoanele şi vor „fluidiza“ încheieturile. Acest lucru va creşte elasticitatea muşchilor şi vă va permite să rezistaţi mai mult timp exerciţiilor.

4 Dansul.
Găsiţi o mulţime de afişe prin oraş care vă invită la cursuri de dansuri moderne, dar puteţi încerca şi singuri, acasă, pe ce stil de muzică doriţi. De exemplu, hip-hopul este un tip de dans solicitant, deoarece presupune mişcări „neconvenţionale“ şi pot fi folosiţi muşchi din diferite grupe.

5 Tae-bo.
Acest „box dansat“ vă poate tonifia întreaga musculatură. Este un sport foarte solicitant, care pune la treabă toate grupele de muşchi şi care ajută la „topirea“ celulitei, chiar şi în zonele în care acest lucru vi se pare imposibil de obţinut. Tae-bo conţine elemente de autoapărare, precum şi exerciţii de stretching şi yoga, care ajută la o mai bună mobilitate. Într-o oră de antrenament se ard cam 500-800 de calorii.

6 Triatlon la sala de fitness.
Puteţi împărţi un antrenament de 45 de minute la sala de fitness în trei etape, astfel încât să nu vă plictisiţi. În primul sfert de oră, pedalaţi pe bicicletă. În următoarele 15 minute, lucraţi pe stepper, iar în ultima parte a antrenamentului mergeţi pe banda de alergare. Sunt exerciţii foarte bune pentru inimă.

7 Înotul.
Este un sport bun pentru toate vârstele, care nu solicită încheieturile şi lucrează toate grupele musculare. Îl puteţi practica la un bazin de înot din apropierea casei. O altă variantă ar fi să căutaţi hoteluri care oferă cursuri de aqua-gym. Dacă alegeţi, totuşi, înotul, străduiţi-vă să faceţi cel puţin 20 de bazine, de două- trei ori pe săptămână şi să măriţi treptat gradul de efort.

8 Patinajul.
Este un antrenament excelent pentru organism, care îmbunătîțește echilibrul. Cu cât veţi patina mai cu viteză şi cu cât vă veţi mişca mai larg braţele, cu atât exerciţiul va fi mai eficient. O oră de patinaj vă ajută să pierdeţi cel puţin 400 de calorii.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox