Categories: Expertul zilei

Oncolog celebru, sfaturi de aur pentru o bătrânețe fericită: Nu pierde controlul vieții tale. Tu decizi când ieși, ce mănânci, cum te îmbraci, pe cine suni, la ce oră te culci, ce citești, ce cumperi, unde trăiești

Cunoscut oncolog, sfaturi de aur pentru o bătrânețe fericită: Nu pierde controlul vieții tale. Tu decizi când ieși, ce mănânci, cum te îmbraci, pe cine suni, la ce oră te culci, ce citești, ce cumperi, unde trăiești.

Antônio Drauzio Varella este un medic brazilian, educator, om de știință și popularizator de științe medicale în presă și TV, precum și autor de best-seller.

Pe 2 octombrie, doctorul Drauzio Varella a câștigat medalia de șase stele, medalie acordată alergătorilor care au finalizat cele șase mari maratoane, cele mai mari curse din lume pe o distanță de 42,195 km: Berlin, Tokyo, Londra, New York, Boston și Chicago.

Drauzio Varella, un celebru oncolog, a participat la Maratonul Londra 2022, la aproape 80 de ani

La vârsta de 79 de ani, cinci luni și o zi, Drauzio a finalizat Maratonul Londra 2022, în 5h44min42s. Și isprava a fost sărbătorită pe Instagramul World Marathon Majors, care a evidențiat faptul că a fost cel mai în vârstă participant premiat:

„Și de ce ați întrebat atât de mulți dintre voi, cel mai în vârstă sportiv care și-a câștigat medalia de șase stele în acest weekend a fost Antonio Drauzio Varella, care a trecut linia de sosire într-un respectabil 5:44:42, la vârsta de 79 de ani, 5 luni și 1 ani. zi. Felicitări ”, au informat reprezentanții oficiali.

Drauzio și-a terminat primul maraton la doar 50 de ani și în curând a fost unul dintre șase: a alergat Maratonul de la New York în urmă cu 19 ani, ajungând la a șasea majoră în puțin mai puțin de două decenii. Între timp, a alergat și alte maratoane în întreaga lume, inclusiv cele din Buenos Aires și Rio, și a scris cartea „Correr”, în care își relatează experiența cu alergarea și oferă și informații medicale pe această temă.

Oncologul care a tratat primele cazuri de SIDA din Brazilia folosește fiecare platformă media pentru a clarifica problemele pe care le consideră importante în ceea ce privește sănătatea publică. Printre cărțile sale cele mai de succes se numără Estação Carandiru, Por um Fio și O Médico Doente.

Cunoscut oncolog, sfaturi de aur pentru o bătrânețe fericită: Nu pierdeți controlul vieții voastre

Iată unele dintre cele mai profunde sfaturi ale medicului brazilian, apreciate de oamenii din întreaga lume:

  • Vârsta a Treia începe oficial la 60 de ani şi se presupune că se termină la 80, dar nu este un consens. 2. Vârsta a Patra sau Bătrânețea începe la 80 de ani şi se termina la 90. 3. Longevitatea începe la 90 şi se termină când mori.
  • Nimeni nu este sănătos după 50 de ani. Sănătoşi sunt tinerii; bătrânii au mereu una sau mai multe indispoziţii care sunt proprii vârstei. Despre ce este vorba atunci, este de a îmbătrâni sănătos, adică, cu indispoziţiile controlate şi fără complicaţii.
  • Dacă vrei să ştii cât vei trăi şi cum vei ajunge la vârsta asta, uită-te şi aminteşte-ţi de părinţii tăi. Moştenirea genetică este fundamentală pentru a stabili un pronostic al vieţii. Cine a avut cancer sau infarct înainte de 60 de ani îl va transmite prin gene copiilor lor, pentru că aceştia vor avea mai mari probabilităţi să dezvolte aceleaşi boli. Logic, dezvoltarea unei boli cronice implică prezenţa multor factori, dar genetica este doar unul din ele.
  • “Suntem ceea ce mâncăm” spun naturiştii şi nu le lipseşte dreptatea. Dacă în afară de genetica defavorabilă îţi mai pui şi 3-4 linguriţe de zahăr la fiecare cafea pe care o bei, savurezi toate pieile de pui fript şi te răsfeţi cu şorici de porc ca aperitiv la sfârşit de săptămână, ţi-ai transformat arterele în canale înfundate. Adică, nu vei avea bună circulaţie, bună oxigenare, ceea ce va echivala cu moartea celulară sau altfel spus, îmbătrânire accelerată sau prematură.
  • În consecinţă, dacă vrei să ai o bătrâneţe sănătoasă, începând de la 50 de ani ai grijă de alimentaţia ta şi nu mai mânca “chimicale”, nu mai face excese de grăsime. Un bun mic dejun, un prânz bun şi o cină uşoară sunt cheia pentru echilibrul tău interior.
  • Partenera cu dieta este băutura. Înlătură toate băuturile gazoase, astea le pot bea tinerii şi cu măsură, noi nu. Toate aceste lichide au carbonat de sodiu, zahăr şi cofeină. La vârsta noastră aceste substanţe biciuiesc pancreasul şi ficatul până le distrug. Bea mai bine limonadă, sucuri. Până şi berea este de preferat că se face cu apă fiartă, are componente naturale şi nu are sodiu.
  • Pe de altă parte este destulă evidenţă clinică care demonstrează că un consum moderat de alcool după 50 de ani îmbunătăţeşte calitatea vieţii şi are trei efecte clare: vasodilatator coronarian, diminuează colesterolul şi este un sedativ moderat. La tine acasă şi când nu ai nevoie sa şofezi, ia o înghiţitură. Licorile cele mai recomandate sunt whisky-ul, vinul roşu şi o ţuica pură.

Regulile sunt bune, dar nu trebuie luate ca literă de lege

  • În loc să iei o nitroglicerină pentru a dilata arterele, sau statine pentru a scădea colesterolul, sau valium pentru a te calma, reuşeşti toate astea cu o bună înghiţitură de vin. Si dacă o faci în compania persoanelor pe care le iubeşti, efectul se dublează. Acum bine, doar o atenţionare: consum moderat înseamnă unul sau doua pahare, pentru că dacă îţi petreci astfel toată ziua, efectul este exact invers şi te vei omorî mai repede decât îţi imaginezi. Asta vrea să spună că toate aceste reguli sunt bune, dar fără să exagerezi şi mai ales fără să dogmatizezi.
  • Dacă faci un grătar pentru familia ta sau prieteni, nu veni cu “eu nu mănânc cârnaţi pentru că sunt foarte graşi” sau “medicul meu mi-a spus să nu beau mai mult de două pahare şi gata”.
  • Nimic nu poate înlocui bucuria şi plăcerea de a împărtăşi cu cei care te iubesc; nu există grăsime sau pahar care nu se pot metaboliza într-o seară bună de distracţie. Mecanismele de compensaţie ale corpului nostru sunt încă, puţin cunoscute, dar se întâmplă aşa: dacă te distrezi cu adevărat, “păcatul mortal” dietetic se transformă în “păcat care se iartă”.
  • Asta este absolut sigur, pentru că tot ce mănânci şi bei îţi vor lăsa urme şi ca portretul de Dorian Gray, corpul tău va arăta ca la bătrâneţe. Nopţile de petrecere, atacurile, excesele de toate tipurile vor face viaţa de bătrân foarte dizgraţioasă. Şi nu numai ţie, ci şi familiei tale.
  • Principala nenorocire pentru un bătrân este singurătatea. Obişnuit este că perechile nu ajung la bătrâneţe împreună; întotdeauna cineva se duce primul, cu tot ceea ce dezechilibrează statu quo care susţinea componentele perechii.Văduvul sau văduva încep să fie o greutate pentru familia lui.
  • Recomandarea mea personală este să încercaţi să nu pierdeţi – atât timp cât aveţi luciditate – controlul vieţii voastre. Asta înseamnă, de exemplu: eu decid când şi cu cine ies, ce mănânc, cum mă îmbrac, pe cine sun, la ce oră mă culc, ce citesc, cu ce mă distrez, ce cumpăr, unde trăiesc, etc. Pentru că, atunci când nu poţi face toate astea, te vei transforma într-un om greu de suportat, un bolovan pentru viaţa celorlalţi.

Recent Posts

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

25 de minute ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

55 de minute ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

o oră ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

2 ore ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

2 ore ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

3 ore ago

Citeste si: