duminică, noiembrie 27, 2022

Legumele și fructele nu sunt suficiente! Momentul în care o dietă poate fi periculoasă pentru sănătate

Într-o lume conștientă din ce în ce mai mult de sănătate, dar, în același timp și supusă dezinformării, este ușor să confundați ideea de a fi slab cu a fi sănătos.

Da, pierderea în greutate poate fi cheia pentru gestionarea mai multor afecțiuni acute și cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul crescut, obezitatea, sindromul metabolic și diabetul, pentru a numi câteva. Dar nu este întotdeauna sinonim cu a fi sănătos.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

În mod similar, dietele de slăbire pot să NU fie întotdeauna sănătoase. Chiar dacă ajută la pierderea kilogramelor în plus, aceste rutine pot face mai mult rău decât bine pe termen lung.

Legumele și fructele nu sunt suficiente! Momentul în care o dietă poate fi periculoasă pentru sănătate

Experții au subliniat de multă vreme modul în care legumele și fructele sunt sănătoase: cu toate acestea, ideea unei diete echilibrate și nutritive ar putea fi diferită pentru unii profesioniști din domeniul sănătății.

Rezultatele, prezentate la evenimentul Scientific Sessions 2022 al Asociației Americane de Inimă, au implicat o evaluare a 116 adulți din zona Pittsburgh, cu vârsta cuprinsă între 35 și 58 de ani.

Te-ar mai interesa: NU mai vrea să primească refugiați din Ucraina, do...

Studiul a implicat toți oamenii care doreau să piardă în greutate – toți au fost rugați să consulte un dietetician înainte de a utiliza o aplicație pentru a observa că dieta lor a fost inclusă pentru un an complet, ținând evidența greutății corporale și a nivelurilor de activitate. Mai mult decât atât, participanții și-au acordat scoruri de la 1 la 100 evaluând cât de sănătoasă au simțit că dieta lor, bazându-se pe Indexul Alimentației Sănătoase (HEI).

Te-ar mai interesa: A făcut accident în Dubai. Fostul preot Daniel Bal...

Rezultatele au arătat că 75% dintre participanți au punctat incorect dieta lor, majoritatea oamenilor crezând că dieta lor este mai sănătoasă decât ceea ce experții au evaluat inițial.

Participanții și-au evaluat dieta pe scara de sănătate cu un scor mediu de 67,6 din sută – cercetătorii au dat alternativ un scor de 56,4 pe baza IIS. După un an, participanții au raportat că dieta lor s-a îmbunătățit cu 18 puncte – cu toate acestea, conform scalei, aceasta s-a îmbunătățit doar cu un punct.

Te-ar mai interesa: Rugăciuni puternice către Sfântul Andrei. Te ocrot...

Vorbind despre această diferență, experții au spus că oamenii știu că consumul mai multor legume este esențial pentru a fi sănătoși – cu toate acestea, mulți încă nu acordă atenție suplimentelor, cum ar fi sosurile pentru salată și toppingurile, cum ar fi prăjite sau sărate, crutoane sau calorii, maioneza densă si nu numai.

Acest lucru poate fi problematic, deoarece ei ar putea crede că mănâncă sănătos, motiv pentru care ajunge să treci cu vederea porțiunile care din nou pot contribui la creșterea în greutate.

Te-ar mai interesa: Această PLANTĂ curăță arterele și ajută la reglare...

Alimentația sănătoasă, au spus cercetătorii, nu s-a încheiat doar la fructe și legume – controlul porțiilor și suplimentele nutritive au, de asemenea, un rol crucial în rezultatul final.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private