vineri, mai 27, 2022

Gumele și pastilele pe bază de MARIJUANA care ajută la prevenirea infecțiilor cu Covid-19 ar putea fi lansate în următorul an, a susținut principalul om de știință din spatele unui nou studiu potențial inovator.

Dr. Richard Van Breemen, cercetător la Universitatea de Stat din Oregon, a publicat săptămâna trecută un studiu care susține că doi compuși acizi de canabis găsiți în mod obișnuit în cânepă pot preveni infecțiile cu Covid-19 blocând intrarea acestuia în celulele umane.

Te-ar mai interesa: Nu poți pierde grăsimea de pe burtă? Atenție la ac...

Compușii, acidul canabigerolic (CBGA) și acidul cannabidiolic (CBDA), se pot lega de proteina spike a SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19.

Prin legarea de proteina spike, compușii pot împiedica virusul să pătrundă în celule și să provoace infecții – și, ca rezultat, oferă noi căi potențiale pentru a ajuta la prevenirea și tratarea bolii.

Într-un interviu pentru The Sun, dr. Breemen și-a exprimat entuziasmul față de rezultatele studiului său, subliniind că cei doi compuși s-au dovedit „la fel de eficienți” împotriva tulpinii alfa a covidului, precum și împotriva tulpinii beta.

Te-ar mai interesa: S-au înmulțuit cazurile copiilor bolnavi de diabet...

„Am fost deosebit de încântați să vedem că acești compuși ar putea fi eficienți împotriva unora dintre variantele timpurii”, a spus Breeman.

„Nu l-am testat încă împotriva Omicron sau a variantei Delta, dar sperăm să facem acest lucru foarte curând”.

NU CĂDEȚI ÎN CAPCANĂ

După cum explică Van Breemen, CBDA și CBGA sunt compuși non-psihoactivi care devin „instabili atunci când sunt încălziți”.

Te-ar mai interesa: Menopauza la bărbați: 6 simptome de luat în seamă....

Aceasta înseamnă că probabil că nu pot fi consumate prin metodele tradiționale de a lua canabis ca drog, cum ar fi vapoarea sau fumatul, și ar trebui să fie recoltate separat pentru a face un anumit medicament.

Van Breemen spune că orice astfel de medicament ar trebui probabil luat pe cale orală, de exemplu sub formă de gume sau pastile și capsule tradiționale.

În timp ce cercetarea este încă în fazele sale incipiente, Van Breemen prezice că toate ar trebui să se desfășoare așa cum a fost planificat, medicamentele Covid derivate din canabis ar putea deveni realitate în doar câteva luni.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private