duminică, iunie 26, 2022

Sunt cuptoarele cu microunde chiar atât de rele pentru sănătatea noastră?

Cuptoare cu microunde: le urâm, dar le iubim. Aproape toată lumea deține unul și sunt extrem de utile pentru reîncălzirea alimentelor. Cu toate acestea, mulți oameni cred că microundele reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor și că utilizarea lor poate provoca cancer. Folosirea cuptorului cu microunde este într-adevăr atât de nesănătoasă și periculoasă? Avem răspunsul.

Te-ar mai interesa: Tratament pentru bătături: natural, ieftin și simp...

Puteți folosi în siguranță un cuptor cu microunde sau nu?

Cum functionează un cuptor cu microunde?

Să avem mai întâi o scurtă lecție de istorie: cuptorul cu microunde a fost inventat în 1940 și vândut pentru prima dată în 1946. Dispozitivul încălzește alimente prin utilizarea microundelor electromagnetice. Acesta este un tip invizibil de energie care face ca particulele de apă din alimente să se miște. Căldura pe care aceasta o produce ne încălzește mâncarea. Pare o metodă ideală. Cu toate acestea, aceste cuptoare cu microunde sunt o formă de radiație și asta este ceea ce sperie mulți oameni.

Radiația emisă de cuptorul cu microunde

Radiațiile există în multe forme diferite.

Radiația gamma (100 de miliarde de gigaherți) este substanța pe care o găsești într-o bombă nucleară, iar acest tip de radiație trece direct prin tine și dăunează celulelor corpului tău în timp ce face acest lucru.

Te-ar mai interesa: Caz șocant! Trei frați minori au fost violați, mal...

Radiațiile X (10 miliarde gigaherți) sunt mai puțin puternice, dar pătrund în piele. Totuși, nu îți trece prin oase.

Radiația UV (1 miliard de gigaherți) este cel mai puternic tip după aceea și poate pătrunde în piele la o adâncime de 1 milimetru. Acest lucru poate provoca cancer de piele.

Un cuptor cu microunde funcționează cu o radiație de 2,45 gigaherți, care este la același nivel cu smartphone-ul sau televizorul. Această radiație poate face puțin sau deloc daune. În plus, cuptorul cu microunde este fabricat în așa fel încât radiația să nu poată scăpa.

Te-ar mai interesa: Sindromul Willis-Ekbom, boala rară de care suferă ...

Distrugerea nutrienților

Un alt argument pentru a nu folosi cuptorul cu microunde este că ar duce la dispariția nutrienților din alimente. Spălarea, înmuierea sau încălzirea alimentelor va duce întotdeauna la pierderea nutrienților. Vitamina C este deosebit de sensibilă la căldură.

Lucrul amuzant este, totuși, că cercetările au arătat că vitaminele și mineralele se păstrează mai bine atunci când sunt încălzite în cuptorul cu microunde. Acest lucru se datorează faptului că încălzirea alimentelor în cuptorul cu microunde durează mult mai puțin decât încălzirea a ceva pe aragaz.

Te-ar mai interesa: Această zodie va da lovitura! Mihai Voropchievici:...

Din acest motiv, alimentele au mai puțin timp să piardă nutrienți.

Pe scurt, singurul lucru nesănătos la cuptoarele cu microunde sunt mâncărurile gata preparate și făcute la microunde pe care le cumperi de la supermarket!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private