Sari la conținut

Curățarea colonului, esențială pentru echilibrul întregului organism. Ce tratamente naturiste sunt eficiente și cum le poți utiliza?

curățarea colonului

Colonul are un rol esențial în menținerea sănătății și echilibrului corpului. Acesta este responsabil pentru detoxifierea naturală a organismului, extrage sarea, anumite vitamine esențiale și filtrează reziduurile acumulate. De aceea, curățarea colonului este un proces necesar pentru susținerea funcționării sale corespunzătoare. Cum îl poți detoxifia, în mod natural?

Reziduurile acumulate în colon afectează sănătatea acestuia și, în consecință, echilibrul întregului organism. În această cirsumtanță, colonul se îmbolnăvește iar acest lucru poate cauza inflamația intestinelor, diminuează rezistența sistemului imunitar și, de asemenea, provoacă oboseala excesivă. De aceea, curățarea colonului este esențială pentru menținerea funcțiilor sale naturale de a detoxifia corpul. Din fericire, anumite ceaiuri au propriețăți detoxifiante și ajută la curățarea eficientă a colonului. Ce plante au acest efect și cum le poți utiliza, potrivit dozadesănătate.ro?

„Menta

Tuturor ne place menta. Este o plantă cu multe beneficii, majoritatea pentru sistemul digestiv. Are efect relaxant și îmbunătățește absorbția nutrienților, având grijă de funcționarea intestinelor. Pentru a beneficia de toate acestea, beți un ceai dintr-o linguriță de ulei de mentă pe zi. Se găsește în magazinele naturiste și are rol important în tratarea oricăror probleme de colon.

Mușețel

Este foarte sănătos, benefic atât la interior, cât și la exterior. Ușurează inflamațiile, vindecă și revitalizează. Vă recomandăm o cană pe zi pentru detoxifierea intestinelor și a colonului, fără prea mult efort. Cel mai bine este să o beți dimineața.

Păpădia

Păpădia este un remediu pentru multe boli: indigestie, epuizare, inflamații etc. Vă recomandăm să aveți mereu la îndemână câteva flori de păpădie pentru un ceai după masă, chiar și după micul dejun. Va reda echilibrul organismului și este ușor de preparat.

Anason

Acest ceai ajută la reducerea înflamației, care reglează funcțiile digestive și protejează colonul și intestinele. Vă recomandăm o cană de ceai de anason după masa principală. În acest fel, ajutați digestia și absorbția nutrienților. Anasonul protejează sănătatea colonului și reduce inflamația. Trebuie doar să puneți o lingură cu anason într-o cană cu apă fierbinte. Lăsați să fiarbă puțin și apoi să infuzeze”, recomandă dozadesănătate.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel