Sari la conținut

Curățarea ficatului de toxine: Ce alimente ar trebui să mănânci

boli ficat
Sursa foto arhiva Doctorul Zilei
Bolile ficatului

Curățarea ficatului de toxine. Pe lângă apă, ajustările dietetice sunt de asemenea importante. Dacă este complet imposibil să renunți la alimente prăjite, afumate și conserve, atunci este important să consumi în mod regulat produsele enumerate pentru curățarea ficatului.

Potrivit The Health Site, acestea includ sfecla, mere, turmeric, coriandru, usturoi:

Curățarea ficatului de toxine cu sfeclă

Sfeclă

Fibrele conținute în această legumă rădăcină îmbunătățesc motilitatea intestinală. Iar elementul unic al sfeclei numit „betaină” promovează absorbția produselor proteice. Sfecla rosie reduce sarcina ficatului in ceea ce priveste digestia alimentelor. Consumul acestui produs este la fel de benefic atât în ​​formă gătită, cât și în cea crudă.

Condiment ce are beneficii semnificative pentru ficat

mere galbene
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Mere

Conțin mulți acizi organici care îmbunătățesc producția de bilă și normalizează digestia. Iar pectina conținută în mere acționează ca un sorbent, absorbind multe substanțe inutile în intestine. În plus, pectina ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și îmbunătățește microbiota intestinală. Merele galbene au cea mai mare cantitate de pectină. Datorită tuturor acestor proprietăți, merele pot curăța bine căile biliare ale ficatului.

Coriandru 

Coriandru elimină metalele grele din organism și ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge și astfel ajută ficatul ca detoxifiere. Coriandru (și semințele sale, numite coriandru) reduc, de asemenea, gazele și balonarea.

Curcumă

Nu este doar un condiment, este un produs care îmbunătățește absorbția grăsimilor. De asemenea, turmericul reduce semnificativ inflamația cronică care poate apărea, inclusiv în țesutul hepatic. Iar curcumina are efect antioxidant.

Usturoi

Este un antioxidant foarte puternic care ajuta celulele hepatice sa dezactiveze substantele toxice. Are un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale. Usturoiul este, de asemenea, una dintre cele mai bune legume pentru stimularea sistemului imunitar.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel