Sari la conținut

Cutremur în Ministerul Sănătăţii! Un înalt funcţionar, pus sub control judiciar pentru divulgarea de secrete de serviciu

ministerul sanatatii
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Şefa Biroului audit public intern din cadrul Ministerului Sănătăţii este cercetată sub control judiciar de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce, anul trecut, ar fi divulgat către doi suspecţi documente legate de misiunea de audit public intern desfăşurată la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a transmis, marţi, că procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a PÎCCJ au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de o inculpată având calitatea de auditor public în cadrul Ministerului Sănătăţii, pentru săvârşirea a două infracţiuni de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată.

”În fapt, procurorii au reţinut că, în perioada 16.09.2022 – 01.11.2022, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpata, în calitate de auditor public şi şefă a Biroului audit public intern din cadrul Ministerului Sănătăţii, a divulgat către doi suspecţi mai multe documente în legătură cu misiunea de audit public intern desfăşurată în cursul anului 2022 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi.

Divulgarea documentelor s-a făcut cu încălcarea prevederilor art. 21 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 672/2002 privind auditul public intern republicată, a art. 27 şi art. 30 din Normele privind sistemul de cooperare pentru asigurarea funcţiei de audit public intern, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1183/04.12.2012”, a arătat sursa citată de News.ro.

Între obligaţiile impuse inculpatei se numără şi cea de a nu mai exercita profesia de auditor public în cadrul unei instituţii publice. Dosarul se află în supraveghere a urmăririi penale la Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel