Sari la conținut

Dacă ai peste 50 de ani, aceste alimente sunt esențiale. Au puternice efecte anti-inflamatorii

alimente benefice
Sursa fotot: doxologia.ro
Alimente esentiale pentru cei trecuți de 50 de ani

Dacă ai peste 50 de ani, aceste alimente sunt esențiale. Nutrientii esentiali nu pot fi sintetizati de organismul nostru, așadar va trebui să îi consumam din alimente. Există șase nutrienți esențiali pe care oamenii trebuie să îi consume zilnic din dietă sau suplimente alimentare.

Pentru a vă menține în formă și a vă asigura toți nutrienții necesari unui organism sănătos, cei care au peste 50 de ani trebuie neapărat să consume anumite alimente.

Brânza proaspătă
Odată cu înaintarea în vârstă densitatea osoasă scade, în special la femei, de aceea calciul este necesar pentru a ne menține oasele puternice. Brânza este un aliment esențial, în special, pentru persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, deoarece conține mult calciu.

Antiinflamatoare naturale

Merele
Merele sunt fructe cu efect anti-aging. Aceste fructe au efecte benefice asupra inimii, mai ales pentru cei care au trecut de 50 de ani. Potrivit studiilor, merele sunt surse bogate de antioxidanți, vitamine și flavonoide, care ajută în menținerea sănătății și a longevității.

Fibrele din mere ajută la scăderea colesterolului rău. De asemenea, ajută la scăderea riscului de a dezvolta diabet de tip 2 și ajută digestia. Merele mai conțin antioxidanți cu efect anti-inflamator și care luptă împotriva celulelor canceroase și sunt recomandate și în cazul astmului.

Ghimbirul

ghimbir
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Alimente esentiale

Ghimbirul este plin de compuși bioactivi care conțin antioxidanți, ce luptă împotriva radicalilor liberi și reduc stresul oxidativ. De asemenea, are puternice efecte anti-inflamatorii.

Inflamația este o reacție normală a organismului de a se apăra, însă inflamația cronică poate duce la boli cronice. Ghimbirul are proprietatea de a încetini dezvoltarea inflamației cronice. Totodată, ajută la întârzierea îmbătrânirii și reduce ridurile fine din jurul ochilor, având efect benefic asupra pielii.

fructele te protejează de cancer
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei

Fructele de pădure

Căpșunele, afinele, murele, zmeura, coacăzele, agrișele sau goji sunt considerate super-alimente antiîmbătrânire. Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți. Fibrele ajută la menținerea sănătății digestive și la menținerea unei greutăți corporate normale, de asemenea, ajută la scăderea riscului de a dezvolta anumite afecțiuni.

Super aliment pentru inimă

Fructele de pădure mențin creierul sănătos și sunt recomandate pentru a menține funcția cognitivă sănătoasă chiar și la vârste înaintate. Acestea sunt bogate în flavonoide ce împiedică apariția demenței. Studiile au demostrat faptul că fructele de goji protejează ochii de degenerarea maculară și reduc riscul apariție de gută.

De asemenea, fructele de pădure sunt bogate în minerale, precum manganul, care are rol de susținere a imunității, menține pielea sănătoasă, ochii și inima.

Spanacul
Spanacul este bogat în nutrienți care mențin sănătatea întregului organism. Este bogat în calciu, esențial pentru menținerea oaselor sănătoase. De asemenea, conține fibre, care nu doar că ajută digestia, dar îmbunătășesc și funcția musculară. Spanacul este o sursă bogată de vitamina A și C, acid folic și potasiu, minerale care te vor face să te simți bine în corpul tău, pe lângă faptul că vor reduce riscul de a face infarct sau de a dezvolta demență.

Nuci și semințe
Sunt foarte bogate în acid alfa-linoleic, acizi grași omega 3, proteine, fibre, magneziu și fosfor. Nucile sunt cunoscute pentru proprietățile lor anti-inflamatorii. De asemenea, nucile sunt un super aliment pentru inimă și ajută la menținerea greutății corporale, dar și pentru menținerea sănătății creierului. Conțin multe calorii, de aceea nu trebuie consumate în exces.

Ceaiul verde
Ceaiul verde este un elixir al tinereții, datorită antioxidanților pe care-i conține. Este benefic pentru piele, luptă împotriva bolilor autoimune, a diabetului de tip 2, a anumitor probleme cardiovasculare, ajută în combaterea cancerului și a unor boli de piele, precum psoriazisul sau dermatita.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel