Dacă degetele tale arată așa, s-ar putea să ai hipertensiune arterială

Tensiunea arterială este presiunea sângelui exercitată pe pereții arterelor. Între 60 și 80 de ori pe minut, inima ta pompează sânge prin artere pentru a ajunge în toate părțile corpului. 

O tensiune arterială normală este mai mică de 120 sistolică și 80 diastolică sau 120/80 mmHg. Orice citire mai mare decât aceasta înseamnă mai mult stres asupra arterelor, ceea ce le face mai puțin elastice în timp.

Acest lucru poate duce la o cantitate mai mică de sânge care circulă prin corpul tău, provocând un atac de cord, un accident vascular cerebral sau o boală de rinichi.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, hipertensiunea arterială ar putea da dureri de cap severe, dificultăți de respirație, vedere încețoșată, confuzie sau bâzâit în urechi. 

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Tensiune arterială ridicată: semnele care apar la degete

Un alt semn al hipertensiunii arteriale ar putea fi degetele și picioarele umflate. Inima trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sângele prin corp și, uneori, sângele se întoarce cu greu de la extremități înapoi la inimă. Acest lucru ar putea duce la senzația de umflare a degetelor.

Hipertensiunea arterială este adesea cauzată de cantitățile mari de sodiu din dietă, ceea ce vă face să rețineți mai multă apă. Acest exces de lichid poate face ca inelele să nu vă mai încapă pe deget. Dacă acest lucru se întâmplă des, este posibil să doriți să vă verificați tensiunea arterială.

Hipertensiunea arterială necontrolată poate duce la boli de rinichi. Rinichii dvs. au sarcina de a elimina deșeurile din sânge și de a vă menține lichidele în echilibru. Dacă rinichii nu au suficientă aprovizionare cu sânge, ei nu își pot face treaba.

Acest lucru poate duce la edem sau la o acumulare de lichid în țesuturi. Umflarea din cauza edemului este de obicei la nivelul picioarelor și picioarelor, dar este posibil să o simțiți și în brațe.

Chiar și medicamentele pentru hipertensiune arterială ar putea cauza umflarea degetelor și a mâinilor, potrivit healthdigest.com.

Cum poți ține hipertensiunea arterială sub control

Dietele bogate în sodiu și grăsimi saturate, dar sărace în fructe și legume, vă pot expune riscului de hipertensiune arterială. Consumul de alcool și tutun, obezitatea, îmbătrânirea, antecedentele familiale și lipsa exercițiilor fizice pot, de asemenea, să contribuie la riscul de hipertensiune arterială.

Specialiștii sugerează să vă verificați tensiunea arterială la fiecare trei până la cinci ani dacă aveți sub 40 de ani și nu aveți un risc ridicat pentru hipertensiune arterială. Persoanelot de 40 de ani și peste ar trebui să li se verifice tensiunea arterială o dată pe an.

Dacă tensiunea arterială este crescută sau ridicată, echipa medicală vă poate sugera modificări ale stilului de viață pentru a vă scădea tensiunea arterială fără medicamente. Aceasta include reducerea consumului de sodiu în dieta dumneavoastră sau adoptarea planului de alimentație DASH.

De asemenea, veți dori să includeți cel puțin 150 de minute de exerciții în fiecare săptămână pentru a vă reduce tensiunea arterială. Chiar dacă trebuie să luați medicamente pentru tensiunea arterială, aceste modificări ale stilului de viață pot face medicamentele mai eficiente.

Recent Posts

Horoscopul banilor pentru săptămâna 20-26 mai. Zodiile care scapă de datorii

Soarele intră în zodia Gemenilor, fiind un semn că timpul este potrivit să revenim la…

27 de minute ago

Dezvăluiri din ancheta scandalului sângelui contaminat: 30.000 de persoane au primit transfuzii cu sânge infectat!

Autorităţile sanitare şi cele politice au încercat să ascundă adevărul în legătură cu uriaşul scandal…

47 de minute ago

Alertă cu bombă la Patriarhia Română

Catedrala Patriarhală a fost evacuată după o amenințare cu bombă. La Catedrală și la sediul…

o oră ago

Legătura dintre pensiile din Pilonul II și prețul curentului electric. Puțini români știu acest lucru

Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, 6 din fiecare 10 lei investiţi de fondurile…

o oră ago

5 surse de carbohidrați curați pentru a vă ajuta să vă construiți muculatura

Carbohidrații sunt principala sursă de combustibil a organismului. Funcția creierului, performanța sportivă și energia generală…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar