Sari la conținut

Medic: Doar această grupă de sânge are un risc mai mic de atac de cord și accident vascular cerebral

grupe de sânge
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
doar persoanele cu această grupa de sange poate face AVC

Medic: Doar această grupă de sânge are un risc mai mic de atac de cord și accident vascular cerebral

Proprietarii unei singure grupe de sânge au un risc mai mic de atac de cord și accident vascular cerebral. Acest lucru este împărtășit de cardiologul rus Dr. Georgy Smirnov, referindu-se la studii. Grupa de sânge și riscul de atac de cord și accident vascular cerebral

Medic: riscul de a dezvolta anumite boli, inclusiv infarct miocardic

„Există diverse mituri și legende în jurul grupului de sânge uman. Impactul asupra personajului, nevoia de o dietă specială și compatibilitate mentală – toate acestea nu au nicio legătură cu realitatea. Cu toate acestea, acest indicator poate avea într-adevăr un efect asupra riscului de a dezvolta anumite boli, inclusiv infarct miocardic, accident vascular cerebral și alte boli cardiovasculare. Și spre deosebire de concepțiile greșite enumerate mai sus, aceasta are o bază științifică”, spune specialistul.

Accident vascular cerebral, simptome
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Incidența anumitor boli și grupa de sânge

„Când a devenit clar că compoziția sângelui unei persoane afectează în mod direct compatibilitatea acestuia cu sângele altei persoane, a apărut o întrebare logică – ar putea acest lucru să aibă un impact asupra riscului anumitor boli? Au fost efectuate mai multe studii pentru a încerca să găsească o relație între incidența anumitor boli și grupa de sânge. Și după cum arată rezultatele lor, o diferență deosebit de izbitoare între tipurile de sânge constă în riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. În ceea ce privește riscul de infarct și accident vascular cerebral, acesta este cel mai scăzut dintre persoanele din grupa zero ”, spune medicul cardiolog.

„În special, la persoanele cu grupele de sânge A și B, în comparație cu grupa O, riscul de a dezvolta complicații tromboembolice este de 1,6 ori mai mare – aceasta este o încălcare a fluxului sanguin din cauza apariției cheagurilor de sânge care îngustează lumenul vaselor de sânge. sau blochează-l complet. De asemenea, în comparație cu grupul O, grupul A este asociat cu un risc mai mare de insuficiență cardiacă și hiperlipidemie – niveluri anormal de crescute de lipide sau lipoproteine”, a spus medicul.

El adaugă că persoanele cu sânge de tip A au un risc crescut de a dezvolta atopie, o afecțiune în care organismul are o tendință excesivă de a genera un răspuns imun la substanțele în general inofensive din mediu. Cu alte cuvinte, probabilitatea de alergii crește.

„Pe lângă riscul crescut de boli tromboembolice și hipertensiune arterială, grupa sanguină B este asociată cu un risc crescut de infarct miocardic în comparație cu grupa sanguină O”, spune dr. Smirnov.

El adaugă că, în general, cercetările arată că persoanele care nu sunt de tip O au o sănătate mai proastă și o speranță de viață mai scurtă decât persoanele cu tip O. Acest lucru se observă cel mai adesea la persoanele cu tip A.

„Grupul de sânge are un efect asupra riscului, dar nu atâFt de semnificativ. Din acest motiv, atunci când apar probleme de sănătate, nu trebuie să dai mai întâi vina pe grupa ta de sânge – este mai bine să-ți revizuiești mai întâi stilul de viață”, conchide expertul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel