Sari la conținut

Doctor: Dacă aveți hipertensiune arterială, NU mâncați aceste alimente la cină

tensiune arteriala
Sursă foto: Shutterstock
hipertensiunea arterială, factor de risc

Fiind ultima masă a zilei, cina este crucială nu doar pentru un somn odihnitor și odihnitor, ci și pentru energia și tonusul nostru în ziua următoare.

Persoanele cu boli cronice, inclusiv cele cu tensiune arterială ridicată, ar trebui să fie atente la alegerile lor alimentare, potrivit medicului rus Mihail Ginzburg.

Alimentele pe care hipertensivii nu ar trebui să le mănânce la cină

Hipertensiunea arterială
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit medicului, cârnații, murăturile, diversele marinate, produsele din carne procesată și pâinea albă nu sunt potrivite pentru cină. Dr. Ginsburg explică faptul că murăturile și castraveții rețin lichidele în organism, astfel că cei care le mănâncă la cină se trezesc dimineața cu umflături și cu fața umflată. De asemenea, sunt periculoase pentru hipertensivi, din cauza conținutului ridicat de sare.

„Cârnații preferați de mulți oameni, pe lângă faptul că conțin multă sare și duc la un vârf de presiune, irită și stomacul. Consumând acest produs la cină, se riscă să se facă gastrită”, spune doctorul Michael Ginzburg.

El comentează și de ce nu trebuie să mâncați pâine albă la cină. Potrivit acestuia, este un produs cu un indice glicemic ridicat, iar dacă o consumăm înainte de somn, ne culcăm cu un nivel ridicat de insulină.

Acest lucru poate duce ulterior la apariția hipertensiunii arteriale și a unor tumori. În plus, specialistul subliniază că astfel de șocuri de insulină reduc nivelul de zahăr din sânge, ceea ce poate duce la un somn agitat și la trezirea bruscă cu senzația de foame.

Pâinea albă modernă este prea sărată. Ea conține în medie 19 g de sare pe kg de pâine. 250 g conțin 4,7 g de sare, ceea ce reprezintă aproape cantitatea zilnică maximă (5 g/zi/persoană).

Pâinea albă nu este un carbohidrat cu eliberare lentă, ci mai degrabă un zahăr absorbit rapid, cu un indice glicemic ridicat, care provoacă un vârf de insulină și hipoglicemie. Indicele glicemic indică efectul alimentului asupra nivelului de zahăr din sânge în decurs de două ore de la consum.

Un nivel glicemic de 100 (maxim) corespunde glucozei pure și pâinii albe. Care nu este altceva decât amidon și, la rândul său, nu este altceva decât un lanț de molecule de glucoză. ceea ce înseamnă că a mânca pâine albă este mai rău decât a mânca cuburi de zahăr: provoacă o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, care afectează pancreasul și provoacă un vârf de insulină. Acest lucru, la rândul său, crește riscul de diabet viitor, obezitate și boli de inimă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel