Sari la conținut

Dacă observi aceste semne ar trebuie să nu ignori. Afecțiune este mortală și NU provoacă simptome

simptom boala inima
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Acest simptom neobișnuit sugerează probleme la inima și plămânii

Dacă observi aceste semne ar trebuie să nu ignori. Afecțiune este mortală și NU provoacă simptome!

Când ceva nu funcționează cum trebuie, corpul dă semne, iar mulți dintre noi le ignorăm. De exemplu, există câteva semne pe care le poți observa dacă nivelul de colesterol din sânge este ridicat.

Colesterolul este o substanță care se găsește în sânge și este produsă de ficat. Corpul are nevoie de el pentru a construi celule și a produce vitamine și hormoni. Având colesterolul ridicat înseamnă că aveți prea multă substanță grasă în sânge.

Colesterolul ridicat poate crește riscul de boli cardiace mortale. Potrivit Asociației Britanice pentru Nutriție și Medicină a Stilului de Viață, mulți oameni nu știu dacă se confruntă cu această afecțiune. Doctorul Rachel Ward a spus că un semn al afecțiunii poate apărea lângă ochi, potrivit The Sun.

„Dacă aveți umflături albe sau galbene în apropierea pleoapelor sau a nasului, acesta ar putea fi un semn de colesterol ridicat”, a spus doctorul Rachel. „Acestea se numesc depozite de xantelasmă și pot fi un indiciu că aveți colesterolul ridicat”, a explicat ea.

Semn: Mici bulgări galbeni în apropierea colțului interior al ochiului

Potrivit dr. Rachel, semnele apar, de obicei, doar dacă ați moștenit această afecțiune de la părinți. Semnele se referă la niște mici bulgări galbeni în apropierea colțului interior al ochiului și la un inel palid care poate apărea în jurul irisului care este partea colorată a ochiului.

Colesterolul ridicat poate înfunda arterele, poate crește riscul de atac de cord sau AVC. Acest lucru se datorează faptului că acumularea de grăsime în arterele tale ar putea provoca boală arterială periferică (PAD), ceea ce înseamnă că alimentarea cu sânge a picioarelor tale este blocată.

Alte simptome PAD includ:

  • Dureri la mers;
  • Căderea părului de pe picioare;
  • Amorțeală sau slăbiciune la nivelul picioarelor;
  • Răni deschise care nu se vindecă;
  • Modificarea culorii pielii de pe picioare și piele strălucitoare.

Scădea nivelului de colesterol

Atunci când colesterolul se combină cu proteinele care urmează să fie transportate în sânge este cunoscut ca o lipoproteină. Există două tipuri de lipoproteine; lipoproteine de densitate înaltă (HDL) și lipoproteine de densitate scăzută (LDL). HDL-urile transportă colesterolul departe de celule și înapoi la ficat, unde poate fi descompus. Acest lucru este folosit de organism sau eliminat ca deșeu.

Reducerea colesterolului la nivelurile cu care ne-am născut reduce riscul de atacuri de cord și accident vascular cerebral cu o treime, a constatat un studiu. Există o serie de moduri prin care puteți reduce nivelul colesterolului, precum: o dietă sănătoasă cu conținut scăzut de alimente grase, schimbarea grăsimilor saturate cu fructe, legume și cereale integrale, renunțarea la fumat, exerciții fizice regulate.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel