Sari la conținut

Dacă suferi de această boală, EVITĂ să mănânci porumb fiert

porumb contaminat
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Stomacul este organul de transport al corpului uman, este purtătorul de alimente, este, de asemenea, o parte importantă a digestiei umane și a absorbției alimentelor.

Cu toate acestea, stomacul este un organ foarte delicat. Dacă nu acordăm atenție întreținerii stomacului în momente obișnuite, aceasta va duce cu ușurință la agravarea bolilor gastrice, care vor afecta funcționarea normală și absorbția nutrienților normali.

Gastrita este un tip de leziune a mucoasei gastrice cauzată de o varietate de factori, cum ar fi factorii infecțioși și factorii neinfecțioși.

Cei mai comuni agenți infecțioși, cum ar fi E. coli, sunt provocați de inflamația gastrointestinală acută, cum ar fi cea cauzată de Helicobacter pylori.

Factorii neinfecțioși sunt provocați în principal de stimularea unei diete proaste, cum ar fi consumul frecvent de alimente picante, fumatul și consumul frecvent de alcool etc., care pot provoca leziuni ale mucoasei gastrice.

Odată ce suferiți de gastrită, este necesar să acordați mai multă atenție dietei, unii oameni spun că cei care suferă de gastrită nu pot mânca porumb, porumbul este „acceleratorul” gastritei, este într-adevăr așa?

Porumbul nedigerat poate cauza dureri abdominale, crampe și flatulență

hemoroizii, gastrita
Sursa: Shutterstock

Experții de la Care Hospitals avertizează că porumbul, indiferent dacă este fiert, sub formă de sirop sau destinat bebelușilor, conține zaharuri care pot agrava simptomele gastritei. Manhattan Gastroenterology explică că porumbul este bogat în celuloză, un tip de zahăr care nu poate fi digerat de organism.

Ca rezultat, porumbul nedigerat poate cauza dureri abdominale, crampe și flatulență pe parcursul traversării tractului digestiv, subliniază Capital.

În plus față de porumb, dieta recomandată pentru gastrită include evitarea fructelor acide, legumelor picante și produselor lactate, deoarece acestea pot intensifica inflamația mucoasei stomacului.

Alte alimente contraindicate includ carnea roșie, nucile, untul de arahide și alimentele procesate și dulciurile, precum prăjiturile, pastele, chipsurile și ciocolata. Consumul de alcool trebuie, de asemenea, eliminat din dietă pentru a spori eficacitatea tratamentului pentru gastrită.

Porumbul, „accelerator” al gastritei

Din punctul de vedere al medicinei tradiționale chineze, aroma porumbului este dulce și are efect de revigorare a splinei și apetisant, dezumidificator și diuretic. Porumbul este bogat în fibre dietetice, care pot stimula peristaltismul gastrointestinal, pot accelera defecarea și pot îmbunătăți inflamația, pot menține intestinele curate și igienice și pot proteja sănătatea stomacului și a intestinelor.

Porumbul în sine conține vitamina E bogată, poate promova diviziunea celulară, întârzie îmbătrânirea, reduce colesterolul seric, previne leziunile pielii și alte efecte.

Cu toate acestea, mulți oameni cred că porumbul este acceleratorul gastritei, în principal pentru că gastrita este cauzată de deteriorarea mucoasei gastrice, iar porumbul este un fel de aliment cu fibre brute, care este ușor de a provoca iritații puternice la nivelul mucoasei gastrice. Prin urmare, pacienții cu gastrită ar trebui să mănânce o dietă ușoară care să favorizeze digestia.

Persoanele care suferă de gastrită nu sunt sfătuite să mănânce porumb!

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel