Sari la conținut

Dai 15 euro și „îți deranjezi” doctorul când vrei

Toate clinicile private oferă abonamente corporate, iar unele dintre ele au și alternativa celor individuale, pentru adulți și copii, la prețuri cuprinse între 10 și 80 de euro pe lună. Majoritatea clinicilor pun la dispoziția abonaților și o linie gratuită la care pot suna pentru orice urgență.
Rentabil pentru gravide
Cristina, 30 de ani, nu s-a gândit niciodată să-și facă un abonament la o clinică privată, atât timp cât mergea rar la medic și nu avea probleme mari de sănătate. Lucrurile s-au schimbat când a rămas însărcinată și știa că supravegherea este costisitoare. „Am optat pentru un abonament Business la MedLife, încheiat prin compania la care lucrează soțul meu.  Pentru acesta, plătesc lunar 60 de lei, iar firma- tot cam atât. După trei luni de sarcină, pot spune că merită această sumă, ținând cont că, altfel, aș fi plătit 150 de lei consultația și peste 200 de lei ecografia”, spune Cristina. Acest tip de abonament oferă gratuitate la toate consultațiile și analizele de sânge, o ecografie pe trimestru și reducere de 20% pentru alte investigații imagistice.

Mi-am făcut un abonament când am rămas gravidă. Se merită, având în vedere că plătesc lunar 60 de lei, iar într-o lună am beneficiat de servicii de 400 de lei.
Cristina, posesoare a unui abonament medical

Faptul că ai un abonament nu te scutește de costuri neprevăzute. „Când valorile unei analize au ieșit îngrijorătoare, medicul mi-a recomandat repetarea lor și am plătit 300 de lei. Oricum, abonamentul îmi dă o relaxare, pentru că pot să-mi deranjez medicul oricând am neliniști”, adaugă tânăra.
Serviciile se reportează
La clinicile Medicover, abonamentele încep de la 10 euro pe lună și includ consultații de medicină internă, ginecologie, oftalmologie, un set de analize și acces la Hotline non-stop. „Abonamentele corporate se pot personaliza în funcție de numărul de angajați și de profilul firmei. În portofoliu avem 1.500 de companii. Și expații pot beneficia de abonamente”, spun reprezentanții clinicii. La clinicile Regina Maria, abonamentele individuale costă între 35 și 70 de euro pe lună. „Am introdus acum 16 ani conceptul de abonamente premium și avem destule cereri. Străinii sunt obișnuiți cu un astfel de sistem și apelează cel mai des la el”, spune Fady Chreih, director Rețeaua de sănătate Regina Maria.
Clinicile Gral Medical vin cu altă ofertă: cardul cu acumulare, care are avantajul că sumele se reportează și nu se
pierd la sfârșit de an. „Titularul poate alege între un card cu acumulare ocazională  sau lunară –sumele plătite sunt între 25 de lei și 100 de lei”, explică Robert Chițan, director de dezvoltare Gral Medical.

Citeste si:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.