luni, iulie 26, 2021

Dan Barna susține vaccinare obligatorie şi măsuri ferme pentru nevaccinaţi! „Susţin cu toată convingerea”

Dan Barna este de părere că ar fi trebuit să existe măsuri mult mai „ferme” pentru a încuraja

vaccinarea, „în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar persoane vaccinate”.

Dan Barna vrea vaccinare obligatorie şi măsuri ferme nevaccinaţi!

Vicepremeriul USR al României a declarat, potrivit B1 TV, că dacă i-ar sta în putere, ar impune în România o campanie de vaccinare obligatorie anti-covid. Dan Barna ar vrea măsuri mult mai dure împotriva celor care nu se vaccinează, aşa cum se întâmplă deja în Franţa şi în Grecia.

„În ce priveşte vaccinarea, orice măsură, oricât de fermă este, o susţin cu toată convingerea. Adică eu chiar cred că ar fi trebuit să avem măsuri

mult mai ferme în ceea ce înseamnă vaccinarea. În sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar pentru persoane vaccinate, tocmai pentru a încuraja vaccinarea.

Pentru că, da, vorbim de perspectiva unui val 4, care vedem ca în multe ţări din lume este deja activ. Vorbim de o tulpină care răspunde la vaccin, şi asta e foarte bine, dar pentru asta trebuie să fii vaccinat.

Este mult mai molipsitoare. Dacă la vechile tulpini, cea originală şi cea britanică, dintr-o familie de 5, la cea originală se infectau una sau două persoane, la cea britanică erau trei. La aceasta,

Delta, la această ultimă tulpină, se infectează 5 din 5.

Deci, dacă îţi intră virusul în familie, toată familia face COVID.

Ori e foarte important dacă eşti vaccinat să nu ai simptome deloc sau foarte uşoare sau nici măcar să nu ajungi la spital, faţă de varianta în care nu eşti vaccinat şi, Doamne fereşte, poţi să ajungi la Terapie Intensivă sau într-o situaţie foarte gravă”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna a ținut să sublinieze că, „din păcate”, nu există posibilitatea vaccinării obligatorii, dar că susține măsuri „ferme” pentru vaccinare.

„Nu există, şi o spun „din păcate”,

posibilitatea vaccinări obligatorii. E o chestiune pe care o înţeleg şi o respect, dar măsuri ferme prin care vaccinarea să fie încurajată le susţin, pentru că e soluţia prin care putem cu toţii să ne asigurăm că nu vom ajunge din nou în situaţiile neplăcute pe care le-am trăit anul trecut”

Ultimele stiri

Parteneri