joi, iulie 9, 2020

Viorica Dăncilă vrea să schimbe conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, după ce sistemul informatic al instituției nu funcționează, după 23 de zile, consecutiv. ”Dacă șeful CNAS nu-și dă demisia, o să-l demit, mâine,” a declarat, ieri, Dăncilă. 

Premierul a mai spus că a cerut ministerului Sănătății o nouă propunere pentru conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Citește și:

Astăzi am trimis corpul de control al primului ministru la Casa Asigurărilor de Sănătate. După cum știți am cerut demisia domnului Vulcănescu. Mâine dacă nu își va prezenta demisia îl demit și am cerut o propunere ministrului Sănătății. Mâine vom cere o nouă nominalizare”, a anunțat Viorica Dăncilă, potrivit MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a demisionat din funcțiela câteva zile după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea lui în urma declaraţiilor potrivit cărora „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”.

Citește și:

Declarațiile au fost lansate în contextul blocajului de peste două săptămâni al sistemului informatic al cardurilor de sănătate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

Parteneri