miercuri, decembrie 7, 2022

Este oficial: Klaus Iohannis a anunțat recent data de începere a campaniei de vaccinare. Acest eveniment va fi inițiat pe 27 decembrie, decizie luată la nivelul întregii Uniuni Europene. Pe această dată, toate statele membre U.E. vor începe administrarea vaccinului către personalul medical și persoanele aflate în grupele de risc.

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat decizia luată imediat după ședința cu noul Guvern, potrivit Digi24. Acesta susține campania de imunizare ce va începe în data de 27 decembrie și, de asemenea, asigură românii că vaccinul este eficient și sigur.

„În ce privește campania de vaccinare, pot să vă confirm: campania începe în România și în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27 decembrie, duminică (în declarație, președintele a rostit septembrie, n.red.)”, declarat Klaus Iohannis, precizând că cele 10.000 de doze care ajung în două zile în țara noastră reprezintă „o tranșă simbolică”, a declarat președintele în cadrul ședinței.

Te-ar mai interesa: Vești bune! Se dau bani de la stat de Sărbători. C...

Tranșa simbolică de 10.000 de doze va ajunge mai întâi la personalul medical din țară. Următoarele tranșe, ce vor asigura treptat și vaccinarea populației întregi, vor fi distribuite imediat după Crăciun. Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea de urgență a vaccinului după o ședință convocată pe 21 decembrie. Astfel, s-a organizat și coordonarea campaniei de vaccinare dintre stalele membre.

„Dar imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranșe de vaccin. Așa se va continua până când toată populația beneficiază de vaccin. Aceste vaccinuri sunt sigure, eficiente și autorizate la cele mai înalte standarde europene. Recomandăm tuturor românilor să fie pregătiți să se vaccineze”, a susținut Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! Regele Charles a apărut în public...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private